ТВі оскаржує попередження Нацради

14 Жовтня 2011
13192
14 Жовтня 2011
13:21

ТВі оскаржує попередження Нацради

13192
ТВі оскаржує попередження Нацради

Телеканал ТВі подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва, у якому оскаржив попередження від Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Про це «Детектор медіа» розповів генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

У позовних вимогах канал просить визнати протиправним рішення про санкцію та скасувати її.

 

За словами пана Княжицького, у першу чергу в позові звертається увага на те, що акт перевірки, за результатами якої була застосована санкція, датований 25 листопада, тоді як термін, коли Нацрада могла застосувати цю санкцію (протягом шести місяців, тобто до травня), вже минув.

 

Крім цього, канал звертає увагу на відсутність чітких критеріїв віднесення телепродукту до певних жанрів. «Наша суперечка з Нацрадою полягає в тому, що ми вважаємо документальні фільми - фільмами, а вони вважають, що лише художні фільми можна називати фільмопоказом. Жоден закон, українська та світова практика та логіка здорової людини не дає їм права та можливості документальне кіно не вважати кіном», - сказав пан Княжицький.

 

Нагадаємо, 28 вересня Нацрада оголосила ТВі попередження за те, що канал упродовж року не розпочав мовлення у низці міст Криму, а в селі Верхні Ясени (Івано-Франківська область) компанія розпочала лише тестове мовлення, а потім припинила його. Також у мовленні каналу Нацрада виявила невідповідність ліцензійним вимогам: зокрема, кінопоказ становить 5 годин замість 13 годин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду