«Репортери без кордонів» відкривають бюро в країні «арабської весни»

13 Жовтня 2011
2041
13 Жовтня 2011
12:49

«Репортери без кордонів» відкривають бюро в країні «арабської весни»

2041
«Репортери без кордонів» відкривають бюро в країні «арабської весни»

«Репортери без кордонів» (RSF) відкрили 12 жовтня бюро в Тунісі, повідомила ця міжнародна неурядова організація.

 

Головними завданнями бюро генеральний секретар RSF Жан-Франсуа Жюльяр назвав допомогу новій владі в реформуванні закону про медіа, в регулюванні діяльності радіо- й телевізійних станцій, у підтримці плюралізму та в захисті розмаїття думок. На його переконання, професійні, вільні та свідомі своєї ролі журналісти «мають перебувати у першій лінії оборони проти повернення диктатури».

 

«Арабська весна, що почалася в Тунісі, призвела до неймовірних змін в регіоні, та  багато чого ще треба зробити, щоб зберегти здобутки революцій, -  наголосив Жюльяр - Свободу слова, що є першою перемогою масових рухів, необхідно утвердити. Відкриваючи це бюро, ми хочемо бути ближчими до тунісців в їхніх зусиллях домогтися демократії».   

 

Місцеве бюро RSF співпрацюватиме з Центром моніторингу за свободу медіа, видавничої справи та мистецтв, з Туніським центром свободи медіа, Туніською лігою захисту прав людини та з Національною радою свобод у Тунісі.

 

«Репортери без кордонів» і надалі розширюватимуть міжнародну присутність, що досі включала 9 постійних відділів та бюро, наголошується у повідомленні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2041
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду