Журналіст Бердичевська позивається до «Аргументов и фактов»

12 Жовтня 2011
10824
12 Жовтня 2011
12:26

Журналіст Бердичевська позивається до «Аргументов и фактов»

10824
Журналіст Бердичевська позивається до «Аргументов и фактов»

Журналіст Марина Бердичевська звернулась до Дніпровського районного суду Києва з проханням визнати її звільнення з посади кореспондента тижневика «Аргументы и факты Украина» незаконним. Про це вона повідомила у коментарі «Телекритиці».

 

За її словами, на початку квітня її викликав до себе головний редактор «АиФ» Андрій Овчаренко і попросив написати заяву на звільнення за власним бажанням. 

 

«Справа у тому, що в "Українській медіакорпорації" (видавець газети, який, у свою чергу, входить до "Українського медіахолдингу" - ТК) ніколи не було профспілки. Я неодноразово наголошувала на необхідності її створення. Тому у мене є підозра, що саме через це мене і намагались звільнити. Штат у нас маленький, тому редактор викликав мене і розказав, що зараз виходить з декретної відпустки Нестерова (інший журналіст «АиФ» - ТК). Я йому зазначила, що мене не брали на її місце, і єдиний можливий варіант мене звільнити  - це внаслідок скорочення. У той же день він приносить мені попередження про скорочення штату і наказ про звільнення внаслідок скорочення, яке обмежилось тільки мною», - розказала Марина Бердичевська.

 

Вона вважає, що її права були порушені, адже про скорочення штату має бути повідомлена уся редакція: «Хоча б за два місяці. Крім того, має бути проведений порівняльний аналіз кваліфікацій усіх кореспондентів. Також при скороченні штату мають дивитись на сімейний стан. У мене, за законом, три утриманця: син трьох років (наразі йому вже чотири - ТК), мати-пенсіонер та батько-інвалід. За сімейним кодексом, вони на моєму утриманні». При цьому вона наголошує, що жодної іншої роботи після наказу про скорочення їй не було запропоновано.

 

У своїй позовній заяві Марина Бердичевська просить суд  скасувати наказ про звільнення, поновити на роботі та стягнути середній заробіток час вимушеного прогулу з 06.06.2011 до поновлення на роботі. Перше засідання суду відбулось 11 жовтня, однак розгляд справи було перенесено на 1 листопада.

 

ТК звернулась до Андрія Овчаренка з прохання про коментар і чекає на нього.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10824
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду