«Океан Ельзи» не співатиме на виборах

14 Березня 2006
8533
14 Березня 2006
11:21

«Океан Ельзи» не співатиме на виборах

8533
"Під час Помаранчевої революції група «Океан Ельзи» виступала на виборах абсолютно ідейно і організовувала по десять концертів в морози без жодних дивідендів. Але як я зараз можу виступати за якусь політичну силу, якщо люди, яких я підтримував на Майдані, за яких я стояв, зараз розділені на п’ять таборів?"
«Океан Ельзи» не співатиме на виборах

"Що ж, я буду на п’ятьох концертах одночасно грати?", - заявив Святослав Вакарчук в інтерв’ю «Оглядачу».

«Ідеали, які підтримував я, зараз розпорошені серед різних політиків. Мої ж політичні погляди не змінюються. Я надалі підтримую демократичні європейські сили, які б хотіли, щоб країна стала кращою, стала частиною Європи, стала багатшою і, головне, - цивілізованішою. Разом з тим, не хотілося б говорити тільки про розчарування. Дуже багато позитивного зроблено, і свобода слова, про яку зараз так багато говорять, це насправді дуже важливо», - підкреслив музикант.

Необ’єднання «партій Майдану» в єдину коаліцію, певною мірою засмучує Вакарчука.

«Коли я бачу, що дуже часто інтереси корпоративні стають вище інтересів країни – значить, не до кінця всі ідеали спрацювали, не до кінця, - говорить він, - Особисті амбіції і бажання отримання власних або корпоративних дивідендів взяли верх над інтересами держави. Для інтересів держави, я вважаю, що на будь-які ідеї треба закрити очі, вуха і ніс на все, що гарно пахне, гарно блищить і гарно говорить, а тільки відчуваючи свій піт, кров’ю і потом те, як ти працюєш на благо країни».

Вакарчук сподівається, що незабаром «прийде покоління людей, у яких за душею нема абсолютно нічого, окрім бажання зробити кращою свою країну. Поки що, на жаль, навіть серед тих, кого я щиро поважаю, занадто багато ланцюжків з минулим, умовностей, які тримають людину.

Обстановка, яка зараз існує, дасть можливість виховати таких людей, виростити. Це правда, і в це я свято вірю», - резюмував фронт-мен «Океану Єльзи».

«Якщо так принципово, важливо всім політичним силам концерти передвиборчі, то в мене є гарна ідея. 44 партії - 44 гітари. Першим номерам в списках взяти гітари в руки, вийти на сцену і заспівати. Поява багатьох з них викличе цікаву реакцію. Ми, зі свого боку, допоможемо», - резюмував Вакарчук.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8533
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду