У 2011 у світі загинули 82 журналісти

26 Вересня 2011
6230
26 Вересня 2011
11:43

У 2011 у світі загинули 82 журналісти

6230
У 2011 у світі загинули 82 журналісти

За 2011 році у світі загинули 82 журналісти - таку інформацію оприлюднив Міжнародний інститут преси, пише Газета.Ru з посиланням на Focus Taiwan.

 

Як зазначила голова організації Елісон Бетель МакКензі під час виступу на медіафорумі у Тайвані, найнебезпечнішою країною для журналістів цього року стала Мексика, яка бореться з наркозлочинністю. За цей рік у Мексиці загинуло десять репортерів.

 

Ірак, де загинуло восьмеро, займає друге місце, а Пакистан - третє (6 кореспондентів). Небезпечними для журналістів цього року виявилися такі регіони як Близький Схід і Північна Африка, охоплені масовими протестами з вимогою зміни влади. У цих регіонах загинули 22 журналісти, тоді як рік тому ця цифра не перевищувала восьми.

 

Як наголосила Елісон Бетель МакКензі, жорсткої політики щодо журналістів дотримуються М'янма, Китай і Північна Корея, де почастішали випадки переслідування і тортур репортерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду