У Голландії вийшло гейм-шоу для мігрантів «Геть з Нідерландів»

24 Вересня 2011
11001
24 Вересня 2011
12:54

У Голландії вийшло гейм-шоу для мігрантів «Геть з Нідерландів»

11001
У Голландії вийшло гейм-шоу для мігрантів «Геть з Нідерландів»

На нідерландському каналі VPRO вийшло гейм-шоу «Геть з Нідерландів» (Weg Van Nederland) за участі нелегалів, яких примусово депортують з країни. Про це повідомляє телеканал News One.

Мета програми – розпочати дискусію та привернути увагу до проблем мігрантів, і спонукати суспільство до пошуків рішень щодо сприяння у працевлаштуванні чи завершені освіти. Згідно правил проекту,  п’ять нелегальних мігрантів мають співати голландських народних пісень та вирізати контури країни зі шматочків сиру. Головний приз – 4 тисячі євро для проживання на батьківщині. 
  
До участі у шоу допускалися лише ті учасники,  яким було відмовлено в наданні притулку в Нідерландах. Так, 24-річна чеченка Сабіна Каджієва нелегально проживала у Нідерландах протягом останніх п’яти років. Європи вона дісталася, нелегально перетнувши кордон у вантажівці. Будинок її родини розбомбили 11 років тому. На початку 2012 року Сабіна отримала ступінь бакалавра в університеті міста Гронінгену. Але суд все ж таки відмовив їй в отриманні легального статусу. Каджієва вийшла у фінал, однак поступилася першістю вихідцю з Вірменії Курдіну Гулістяну. 
 
Як відзначає News One, шоу викликало резонанс у Нідерландах, адже ставлення суспільства і становище нелегальних мігрантів є однією з найгостріших тем європейських ЗМІ. 

  
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11001
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду