Влада хоче за 6 млн грн прорекламувати Київ як політичну столицю, а Донецьк як ділову

23 Вересня 2011
5095
23 Вересня 2011
17:46

Влада хоче за 6 млн грн прорекламувати Київ як політичну столицю, а Донецьк як ділову

5095
Відповідно, Львів в очах влади - столиця культурна, а Харків названо великим промисловим і транспортним центром України
Влада хоче за 6 млн грн прорекламувати Київ як політичну столицю, а Донецьк як ділову

ДП «Центр комунікацій "Україна-Всесвіт"», підконтрольне Нацагентству з питань Євро-2012, за результатами тендеру 19 вересня уклало угоду з ТОВ «Шутгруп» на виготовлення популяризаційної серії відеороликів, розрахованих на європейського споживача. Вартість угоди склала 6,20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», пише сайт «Наші гроші».

 

В документації конкурсних торгів іде мова про виготовлення п'яти 30-секундних відеороликів, які будуть рекламувати Київ, Харків, Донецьк, Львів та Україну загалом на європейських телеканалах. Однак в оголошенні про результати тендеру йдеться про виготовлення трьох роликів, назви яких не вказано.

 

Згідно з технічним завданням, Київ потрібно відрекламувати як головний політичний і фінансово-економічний центр країни, зосередивши увагу на унікальності столиці України: міста з дуже багатою історією, культурою, архітектурою, духовністю, гостинністю, природою.

 

Відеоролик «Львів» «покликаний розповісти іноземцям ще про одне місто, де необхідно побувати під час Чемпіонату. За минулий рік Львів дуже змінився, модернізувався, активно розвивається інфраструктура міста. Окрім цього, Львів завжди вважався "культурною" столицею України, де знаходиться найбільша частина усіх пам'яток архітектури та історії. Потрібно за 30 секунд показати найцікавіші та найсучасніші місця у Львові», - йдеться в техзавданні.

 

Донецьк потрібно рекламувати як «ділову» столицю України, яка переживає великі перетворення - наймасштабніші роботи ведуться на новому аеровокзалі, численних готельних та дорожніх проектах.

 

Харків названо великим промисловим, транспортним, науковим та культурно-освітнім центром України.

 

У фінальному ролику «Україна» хочуть об'єднати всі міста, а також доповнити Карпатами і Кримом. «Цей ролик повинен підкреслити єдність нашої держави», - йдеться в техзавданні (повністю текст технічного завдання на виготовлення роликів тут).

 

Нагадаємо, компанія «Шутгруп» торік отримала від єврофутбольної структури Бориса Колеснікова підряд на виробництво рекламних роликів для формування позитивного іміджу для європейського споживача вартістю 5,9 млн грн. Згодом виявилось, що режисер ролику «Увімкни Україну» Юліан Улибін навмисно «підчистив» українські міста, зокрема, прибравши з харківської площі Свободи пам'ятник Леніну.

 

На тендері єдиним конкурентом «Шутгруп» було ТОВ «Фаст Форвард Пост Продакшн». Днями ця фірма отримала підряд від «України-Всесвіт» на серію з п'яти відеороликів під умовною назвою «Ми чекаємо на Євро-2012» вартістю 6,15 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду