Нацрада продовжила повноваження своєї громадської ради на невизначений строк

21 Вересня 2011
12614
21 Вересня 2011
17:52

Нацрада продовжила повноваження своєї громадської ради на невизначений строк

12614
Нацрада продовжила повноваження своєї громадської ради на невизначений строк

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила повноваження своєї громадської ради на невизначений строк. Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні 21 вересня, визнавши задовільною роботу нинішнього складу громадської ради протягом останнього року.

 

За словами заступника голови Нацради Лариси Мудрак, вперше запроваджено механізм публічної звітності громадської ради. За рік своєї діяльності рада провела 11 засідань, прийняла 22 рішення та провела три круглих столи, присвячені авторському праву, забезпеченню прав глядачів з вадами слуху та дитячому мовленню.

 

Голова громадської ради Павло Моісеєв з «Інтерньюз-Україна» звернув увагу на те, що не всі рішення дорадчого органу отримали належну увагу та знайшли відображення в рішеннях регулятора і закликав Нацраду змінити цю тенденцію.

 

Під час обговорення питання громадської ради перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко і керівник управління правового забезпечення Михайло Пушкаренко висловили думку, що регулятор не порушує постанову Кабінету Міністрів «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 3 листопада 2010 року, оскільки вона стосується тільки органів виконавчої влади, а Нацрада таким не є.

 

Хоча торік регулятор керувався іншими міркуваннями. При формуванні нового складу дорадчого органу Національна рада включила до положення про громадську раду пункт про те, що термін повноважень членів громадської ради становить один рік, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів «Про додаткові заходи щодо забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» від 26 листопада 2009 року.

 

Зазначимо, що чинна постанова від 3 листопада 2010 року передбачає оновлення складу громадських рад органів виконавчої влади раз на два роки.

 

Як відомо, у 2010 році до громадської ради не потрапили представники Індустріального телевізійного комітету та Незалежної асоціації телерадіомовників, тому що Нацрада не хотіла в ній бачити «представників лобістських угруповань».

 

Членами громадської ради наразі є:

ГО «Інститут медіа права» як колективний член, делегований представник - директор Тарас Шевченко;

Василь Самохвалов - директор з розвитку ГО «Центр суспільних медіа», рекомендований цією організацією;

Олександр Макарський - позаштатний автор журналу «Журналіст України», рекомендований цим виданням;

Анжеліка Рудницька - тележурналіст, теле- та радіоведуча, самовисуванець;

Павло Моісеєв - директор з правових питань, заступник голови МГО «Інтерньюз-Україна», рекомендований цією організацією;

Андрій Соломаха - спеціаліст з ліцензування та запровадження нових проектів, рекомендований центром громадських ініціатив «Інформаційне суспільство»;

Олександр Глущенко - незалежний медіа-експерт, видавець журналу MediaSat, самовисуванець;

Валерій Іванов - президент Академії української преси, рекомендований цією організацією;

Олег Фіалко - кінорежисер, рекомендований Національною спілкою кінематографістів України;

Олексій Безгін - ректор КНУ театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, рекомендований цим вишем;

Тетяна Котюжинська - секретар, головний юрисконсульт Національною спілки журналістів України, рекомендована цією організацією;

Оксана Приходько - голова правління МГО «Європейська медіаплатформа», рекомендована цією організацією;

Олена Зеленська - керівник дитячо-молодіжної студії «Юнь», головний режисер фестивалю «Кришталеві джерела», відповідальний секретар Асоціації діячів кіноосвіти і медіапедагогіки України, рекомендована цією організацією.

 

Утім, на брифінгу Лариса Мудрак заявила, що не виключає, що питання складу громадської ради ще буде підніматися, оскільки не всі члени відвідують засідання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду