Фільм «Все можуть королі» отримав головний приз фестивалю «Золоте курча»

20 Вересня 2011
6646
20 Вересня 2011
17:00

Фільм «Все можуть королі» отримав головний приз фестивалю «Золоте курча»

6646
Фільм «Все можуть королі» отримав головний приз фестивалю «Золоте курча»

Головний приз XV Всеукраїнського фестивалю кіно, телерадіопрограм для дітей і юнацтва «Золоте курча» отримав фільм «Все можуть королі», створений ДТРК «Крим» і студією «Світанок» (автор і режисер - Олександр Польченко, продюсер і режисер - Алла Петрова). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, фестиваль, засновниками якого є Держкомтелерадіо України, українське відділення «Славутич» Міжнародного фонду розвитку кіно і телебачення для дітей та юнацтва та Алупкінська міська рада, проходив з 16 по 19 вересня 2011 року в Алупці (АР Крим).

 

У творчому конкурсі взяли участь українські документальні фільми, телевізійні та радіопрограми для дітей і юнацтва та  аудіовізуальна продукція іноземного виробництва, адаптована до українського ефіру. Всього на розгляд журі, котре очолював кінорежисер, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Леонід Мужук, було представлено 89 робіт, які змагалися у 10 номінаціях.

 

Переможцями у номінації «Анімаційний фільм» стали автори анімаційних фільмів «Вертеп прийшов», «Один день поета», «Мальви», «Мир та війна», «Початок», «Посмішка», «Як ворона вкрала корову» Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка» (художній керівник Марлен Матус). У номінації «Телепрограма для дітей молодшого віку» переміг творчий колектив телепрограм «Країна талантів» та «Я маленька україночка» у складі автора Валентини Бондар, режисера Світлани Ожогіної, операторів Віктора Верхоляка, Віталія Семенюка та Володимира Рибачка (Чернівецька РДТРК). У номінації «Радіопрограма для дітей» кращими стали Артур та Ірина Самарцеви - автори радіопрограми «Дитяча енциклопедія» Житомирської ОДТРК. Повний перелік переможців розміщено на сайті Держкомтелерадіо.

 

Журі конкурсу також не оминуло увагою наймолодших учасників фестивалю. Так, з метою підтримки молодих авторів і сценаристів спеціальними дипломами імені Олександра Стрілкова було відзначено роботу творчої групи фільму «Детективна історія» продюсерського центру «БУМ» (наймолодші: режисер - Олександр Стрілець, автор сценарію - Вікторія Важеєвська, виконавець головної ролі - Владислав Важеєвський).

 

«Фестиваль по своїй суті - це свято для дітей, а також для тих, хто працює на дитячу аудиторію, - наголосив голова журі Леонід Мужук. - Приємно вразив високий рівень професіоналізму представлених робіт, зокрема  - авторства наймолодших учасників творчого конкурсу. Значну частину конкурсних робіт становили проекти, надані приватними структурами. Це вказує на високу зацікавленість в подальшому розвитку такого медіа сегменту, як телерадіопрограми, фільми, зорієнтовані на дітей».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду