В Україні розпочався прийом заявок на «Оскара»

15 Вересня 2011
13182
15 Вересня 2011
15:03

В Україні розпочався прийом заявок на «Оскара»

13182
В Україні розпочався прийом заявок на «Оскара»

Український Оскарівський комітет, створений при Асоціації продюсерів України, оголошує в четвертий раз про початок прийому заявок на участь у відборі фільму, який буде номіновано від України на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук (США) в номінації «Фільм іноземною мовою». Про це повідомляє прес-служба асоціації.

 

Прийом заявок проходитиме з 9:00 15 вересня до 18:00 20 вересня, включаючи вихідні дні.

 

До Українського Оскарівського комітету в цьому році входять народний артист України Богдан Ступка, народна артистка України Ада Роговцева, режисер Олег Фіалко, лауреат технічної премії «Оскар» Анатолій Кокуш, голова Національної Спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінокритик, ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» Володимир Войтенко, президент Асоціації продюсерів України Олексій Сєрков, продюсер Дмитро Колесников, продюсер, сценарист Ігор Савіченко, режисер Сергій Маслобойщиков та інші.

 

21-22 вересня члени комітету переглянуть фільми, які підходять під умови відбору картин.

 

22 вересня після перегляду всіх картин комітет обере фільм, який представлятиме Україну в номінації «Фільм іноземною мовою» премії «Оскар».

 

23 вересня на прес-конференції відбудеться офіційне висунення фільму-номінанта на «Оскар» від України в присутності членів Українського Оскарівського комітету, представників знімальної групи картини і журналістів. Прес-конференція відбудеться о 13:30 у п'ятницю, 23 вересня в інформаційному агентстві УНІАН (Київ, вул. Хрещатик, 4). Онлайн-трансляція заходу проходитиме за адресою: http://press.unian.net/ukr/abouttranslation/

 

Український Оскарівський Комітет вже тричі висував фільми на здобуття премії «Оскар» в номінації «Фільм іноземною мовою»: у 2003 році то була картина «Мамай» режисера Олеся Саніна, в 2006 році картина «Аврора» режисера Оксани Байрак і в 2009 році - «Ілюзія страху» режисера Олександра Кирієнка. Останні два рази Український Оскарівський комітет збирався з ініціативи Асоціації продюсерів України.

 

Як зазначається у повідомленні, з 2011 року Український Оскарівський комітет починає свою роботу на постійній основі. У період між висуненням фільму-номінанта він займатиметься суспільно-просвітницькою діяльністю: проведенням круглих столів, семінарів, конференцій, присвячених участі України у відборі фільмів на «Оскар», аналізу стану і шляхів виходу вітчизняного кінематографа з кризи, показу фільмів-переможців різних років в номінації «Фільм іноземною мовою», а також іншими видами діяльності.

 

Асоціація продюсерів України (АПУ) - некомерційна організація, яка об'єднує продюсерів, дистриб'юторів та інвесторів у сфері кіноіндустрії. Створена в грудні 2005 року. Членами АПУ є майже 50 продюсерів, що працюють в кіно або над телепроектами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13182
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду