Журналісти створять «український WikiLeaks» - сайт з досьє на політиків

14 Вересня 2011
14561
14 Вересня 2011
15:04

Журналісти створять «український WikiLeaks» - сайт з досьє на політиків

14561
Журналісти створять «український WikiLeaks» - сайт з досьє на політиків

«Об'єднання патріотичних журналістів» презентувало новий інтернет-проект - інформаційно-довідковий ресурс з елементами соціальної мережі. Про це пише «День».

 

Передумовою створення проекту стала нестача інформації про більшість українських політиків та розміщення застарілих відомостей про депутатів та чиновників на деяких сайтах. Основна мета організаторів - надати суспільству об'ємну і повну інформацію про українських політиків.

 

Як повідомив керівник проекту, журналіст і політолог Сергій Закладний, на сайті буде розміщено розгорнуті структуровані досьє на всіх депутатів Верховної Ради та високопосадовців. Коли почнеться передвиборча кампанія, для неї виділять окремий розділ, який буде структуровано за виборчими округами.

 

За словами організаторів, інформація надходитиме з надійних джерел і постійно оновлюватиметься. Авторами публікацій будуть самі політики, журналісти, політологи, а також інші зареєстровані користувачі. Плітки та чутки також матимуть місце на сайті, але в спеціально відведеному розділі. Відверта «чорнуха» та замовні матеріали не публікуватимуться взагалі, заявляють організатори.

 

На думку авторів проекту, політики будуть зацікавлені в наданні повної та достовірної інформації про себе. Організатори сподіваються, що їхній ресурс стане майданчиком для спілкування народних обранців зі своїми виборцями.

 

Сайт запрацює 31 жовтня, за рік до початку чергових виборчих перегонів.

 

Як слідує з відкритого листа організаторів, до «Об`єднання патріотичних журналістів (ОПЖ)» входять:

 

Млинченко Федір, головний редактор сайту Глупов.net, автор пісень та перекладач; 

Закладний Сергій, PR-менеджер, політолог, журналіст;

Іванова-Тараканова Катерина, спеціальний кореспондент журналу Pro-Retail;

Саввін Антон, журналіст, громадський діяч;

Овчар Ірина, кандидат політичних наук, політолог, автор наукових статей та аналітичних матеріалів на політичну та правову тематику.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду