Тарифи «Укрпошти» на передплату преси у 2012 році не зміняться

13 Вересня 2011
15044
13 Вересня 2011
11:14

Тарифи «Укрпошти» на передплату преси у 2012 році не зміняться

15044
Тарифи «Укрпошти» на передплату преси у 2012 році не зміняться

Тарифи державного підприємства «Укрпошта» на передплату періодичних видань у 2012 році залишиться незмінними. Про це повідомляється на сайті підприємства.

 

Передплатна кампанія на 2012 рік на видання загальнодержавної сфери розповсюдження триватиме до 16 грудня 2011 року включно. Передплата на місцеві відання - залежно від місцевих умов й відповідно до укладених з видавцями (редакціями) договорів; завершиться не раніше 25 грудня 2011 року. Зарубіжну газети й журнали можна буде передплатити до 2 грудня (видання адресної системи експедирування) та до 8 грудня (видання карткової системи експедирування).

 

Як зауважив «Детектор медіа» медіаексперт Сергій Чернявський, тарифи на передплату та доставку  не підвищувались з початку 2010 гоку. До цього хронологія підвищення була такою: з 01.01.2008 на 60%, з 01.01.2009 на 27%, з 01.01.2010 - на 28%.

 

Експерт неоднозначно оцінює відсутність підвищення цього року. Він нагадує, що «Укрпошта» - прибуткова структура, а це значить, що непідвищення має якимось чином бути компенсоване. «Щоб компенсувати витрати, «Укрпошта», швидше за все, скоротить робочий тиждень поштарів, що негативно відіб'ється на доставці газет періодичністю більше одного разу на тиждень. Тобто якщо раніше ситуація з доставкою щоденних видань була поганою, то зараз вона буде системно дуже поганою, особливо у сільській місцевості».

 

Також він прогнозує зниження передплати у сільській місцевості і погіршення ситуації з поштовими скриньками. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15044
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду