«Коммерсантъ-Украина» запустив нову версію сайту

1 Вересня 2011
16536
1 Вересня 2011
13:12

«Коммерсантъ-Украина» запустив нову версію сайту

16536
Журналісти газети працюватимуть і над оригінальним контентом для сайту
«Коммерсантъ-Украина» запустив нову версію сайту

1 вересня видавничий дім «Коммерсантъ-Україна» запустив нову версію сайту kommersant.ua.

 

«До цього моменту основним продуктом ВД "Коммерсантъ-Україна" була газета і додаток у друкованому вигляді, нині було вирішено, що читачу потрібно надавати повну інформацію протягом короткого проміжку часу», - сказав у коментарі «Детектор медіа» керівник онлайн-проектів ВД «Коммерсантъ-Украина» Ігор Миколюк.

 

Як розповів «Детектор медіа» генеральний директор і головний редактор «Коммерсантъ-Україна» Андрій Гоголєв, окрім того, що журналісти газети будуть працювати для сайту, також створена окрема онлайн-група, яка працюватиме тільки на сайті: «Фактично з сайту газети "Коммерсантъ" він перетворився на інформаційний портал kommersant.ua». Всього в онлайн-редакції працює п'ять осіб.

 

Передбачається, що журналісти редакції будуть якомога швидше в новинному форматі готувати матеріали для сайту, а надалі розробляти повноцінні матеріали разом з експертними думками. «Тобто протягом дня читач дізнається певний фактаж, а вранці разом з газетою отримує ґрунтовний матеріал», - говорить Ігор Миколюк.

 

Сайт передбачає нову систему організації інформації та дизайн, інтеграцію матеріалів в рамках всього ВД «Коммерсантъ», включаючи Росію, Великобританію і Молдову, додаткові сервіси для ділової аудиторії. Деякий час він пропрацює в тестовому режимі, при цьому будуть враховуватися побажання та критика читачів.

 

Інформація на оновленому kommersant.ua структурована за трьома напрямками: традиційна рубрикація за розділами «Політика», «Бізнес», «Економіка», «Суспільство», «Культура» і «Спорт», групування за авторами й об'єднання подій, що розвиваються, в окремі теми: «Раніше матеріали рубрикувалися відповідно до шпальт газети, зараз вирішили, що читачам потрібна більш детальна рубрикація, тому всі наші матеріали, написані за шість років, будуть згруповані у вузькі теми, наприклад, "Євро-2012", "Венеціанський фестиваль"», - коментує керівник онлайн-проектів.

 

Зазначимо, що з'явилися нові сервіси: онлайн-радіо «Коммерсантъ FM» (Росія), відеосюжети, надані ресурсом Newstube.ru, що володіє правом ретрансляції відеоматеріалів світових ЗМІ, а також галереї фотографій у стилі першошпальтних кадрів газети «Коммерсантъ». Мультимедійний контент теж структурований за тематичними напрямками.

 

Також на сайті є довідник, що містить основну інформацію про ньюзмейкерів, найбільші компанії і ринки, про які пише «Коммерсантъ». Крім стандартних рейтингів переглядів і оцінок, передбачений рейтинг матеріалів за емоційним сприйняттям при прочитанні. «Поряд з традиційними - рейтингування по кількості, перегляд за оцінками, ми ввели певне ноу-хау, коли людина може відрейтингувати матеріал з точки зору емоційної складової. Є такі критерії, як: обурення, смуток, надія, схвалення, відчай, радість, сміх, страх, сором, подив, задоволення», - говорить пан Миколюк.

 

Дизайн ресурсу являє собою адаптований варіант чинного сайту kommersant.ru. При цьому колірне рішення дещо відрізняється. За словами пана Миколюка, також істотно розширений і стандартизований рекламний інструментарій. Сайт розроблений ВД «Коммерсантъ».

 

Зазначимо, що Ігор Миколюк до роботи у «Коммерсанті» протягом трьох років займав посаду головного редактора галузевого інтернет-проекту finance.ua.

 

Нагадаємо, що 29 серпня «Коммерсантъ» залишив головний редактор сайту kommersant.ua Олександр Виноградов. Свою посаду він називав формальною.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16536
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
а
4622 дн. тому
Я так и не понял, что тут нового? Это сайт русского коммерсанта, ему уже пару лет. а счас и украинский позаимствовал его. Новость в чем? В том, что украинцы сами ни на что не годны? К сожалению, сама газета уже не та, которой была раньше, которую цитировали. Но это проблема всей деловой журналистики, которая загибается. Коммерсанту не с кем соревноваться, вот и все
Анна
4622 дн. тому
учитывая, что новый главред сайта пришел из чисто онлайнового издания, у него, видимо, нет опыта работы с редакцией в формате оффлановый/онлайновый журналист. Многие издательства это проходили и ни одно в итоге не может похвастаться, тем, что оффлайновые журналисты работают на онлайновое наполнение сайта издания. Не работает такая методика
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду