Манжосов – «Репортерам без кордонів»: цифровий конкурс проходив відкрито

26 Серпня 2011
16527
26 Серпня 2011
12:03

Манжосов – «Репортерам без кордонів»: цифровий конкурс проходив відкрито

16527
Манжосов – «Репортерам без кордонів»: цифровий конкурс проходив відкрито

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов не погоджується з твердженням міжнародної організації «Репортери без кордонів» про непрозорість проведення конкурсу на місця в цифрових мультиплексах. На думку пана Манжосова, конкурс проходив відкрито, а Національна рада максимально сприяла конкурсантам. Про це йдеться у відповіді голови Нацради на відкритий лист «Репортерів без кордонів».

 

Наводимо лист-відповідь Володимира Манжосова «Репортерам без кордонів» повністю:

 

Генеральному секретарю

Міжнародної організації

«Репортери без кордонів»

п. Жану-Франсуа Жульяру

 

Шановний пане Жульяре!

 

У відповідь на Ваше відкрите звернення, оприлюднене 25 серпня в інтернет-виданні «Детектор медіа» повідомляємо, що конкурс на цифрове мовлення, результати якого були оголошені 16 - 18 серпня ц.р., є лише черговим  кроком впровадження цифрового мовлення в Україні, відповідно до Європейської угоди «Женева-2006». Найближчим часом Національною радою буде оголошено новий повторний конкурс на місця в МХ-5 (регіональному мультиплексі), в якому можуть взяти участь телекомпанії, що нині не стали переможцями.

 

Крім того, у рамках Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні до 2015 року буде розглянута можливість створення регіональних локальних мультиплексів.

 

Національна рада не може погодитися із Вашим твердженням, висловленим у відкритому листі,  щодо непрозорості проведення конкурсу. На нашу думку, конкурс проходив відкрито, за участі усіх зацікавлених сторін. Національна рада максимально сприяла конкурсантам -  відповідала на усі запитання, надавала необхідні роз'яснення, всім заявникам була надана можливість публічної презентації концепцій, публічного виступу та публічної дискусії.

 

Всього під час конкурсу було розглянуто 1040 заяв, поданих на отримання ліцензії на мовлення в багатоканальній телемережі МХ-5, та 59 заяв, поданих на отримання ліцензії на каналі мовлення в багатоканальних мережах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Головними критеріями під час визначення переможців цифрового конкурсу було забезпечення повноцінного 24-годинного мовлення, фінансова та економічна спроможність телекомпаній, наявність власного продукту та оригінальність концепції.

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, аналізуючи ситуацію на ринку та розуміючи, що місцеві мовники мають різні фінансові можливості і не завжди в змозі забезпечити цілодобове мовлення (що було однією із умов конкурсу), вже зараз готова розглядати питання щодо зміни конкурсних умов для повторного конкурсу на МХ-5. Йдеться про можливість здійснення спільного мовлення декількома телекомпаніями чи співпрацю регіонального та місцевого мовників.

 

Серед пріоритетів Національної ради є недопущення монополізації медіапростору та підтримка нових компаній.

 

Національна України з питань телебачення і радіомовлення висловлює вдячність  організації «Репортери без кордонів» за небайдужість до розвитку телерадіомовлення в нашій державі та сподівається на подальшу співпрацю.

 

Голова В. Манжосов

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 серпня Нацрада визначила переможців конкурсу на вільні місця в цифрових мультиплексах (багатоканальні телемережі МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5) із загальнонаціональним покриттям. Було розподілено усі 28 місць. Вісім телекомпаній отримали право мовити у форматі підвищеної якості HD («Інтер», «Україна», «Кіноточка», ТОНІС, «Мега», Enter music, «МТВ Україна», «Банк ТV»).

 

16 та 17 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців конкурсу на вільні місця в цифровому мультиплексі МХ-5 із регіональним покриттям.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16527
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Роман
4628 дн. тому
Манжосову в очі плюнь - буде говорити , що божа роса. Будь-яку справу пустить на гальма, істинно хАхол. Повна трагедія.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду