Севастопольська медіа-профспілка виграла суд у податкової

8 Серпня 2011
10092
8 Серпня 2011
16:04

Севастопольська медіа-профспілка виграла суд у податкової

10092
Судові витрати виявилися більшими за штраф податкової, але для профспілки це справа принципу
Севастопольська медіа-профспілка виграла суд у податкової

Севастопольська незалежна медіа-профспілка «Репортер» за допомогою Юридичного бюро Київської незалежної медіа-профспілки (КНМП) виграла суд проти податкової. Суд визнав рішення податкової неправомірним та скасував його. Про це йдеться на сайті КНМП.



У травні 2011 року Ленінська районна податкова інспекція Севастополя оштрафувала профспілку «Репортер» на 170 грн за невчасне подання квартального звіту. Медіа-профспілка визнала свою провину, але не погодилася з розміром штрафу.



«Перехідні положення нового Податкового кодексу передбачали за будь-які податкові порушення з 1 січня по 30 червня 2011 року символічний штраф у розмірі 1 грн», - пояснив свою позицію голова правління СНМП «Репортер» Юрій Парамонов.



Він звернувся до Юридичного бюро КНМП і за допомогою адвоката Людмили Опришко склав позов до суду. Позиція податкової полягала в тому, що штраф у 1 грн стягується лише «за порушення нових, відмінних від старого законодавства, норм права». В податкової були й інші аргументи, але суд вони не переконали.



Медіа-профспілка виграла справу у Севастопольському окружному адміністративному суді на першому ж засіданні. Оскільки рішення ще не вступило в силу, податкова інспекція ще може подати апеляцію.



«Багато хто вирішив би сплатити 170 грн і не боротися з державою - не такі вже й великі гроші, - каже Юрій Парамонов. - Але тут принципова справа. Розумію, що витрати на зарплатню податкового інспектора і юристів (позивача та відповідача), канцелярські товари, проїзд та ін., а також мої часові та фінансові витрати вже перевищили суму штрафу. Але хай це буде на совісті тих, хто стоїть за протиправними рішеннями».



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10092
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду