Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю отримав фільм «Дівчисько»

25 Липня 2011
14254
25 Липня 2011
09:58

Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю отримав фільм «Дівчисько»

14254
Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю отримав фільм «Дівчисько»

Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю - статуетку «Золотий Дюк» - отримав фільм Селін Шьямми «Дівчисько» (Tomboy, Франція). Статуетку з рук голови журі Єжи Штура прийняла актриса Софі Каттані, повідомляється на офіційному сайті фестивалю.

 

Приз глядацьких симпатій отримала дебютна картина Ясмін Самдерелі «Альманія: ласкаво просимо до Німеччини» (Almanya - Willkommen in Deutschland, Німеччина). Грамоту з рук генерального директора ОМКФ Дениса Іванова та почесного гостя фестивалю Філіпа Янковського отримали режисер Ясмін Самдерелі і сценарист Несрін Самдерелі

 

Кращим режисером фестивалю визнано Оліаса Барко, фільм  «Убийте мене, будь ласка» (Бельгія), кращим актором - Керен Бергер, фільм 2Night (Ізраїль). Спеціальний приз жюрі отримали фільми «Прихисток» (Болгарія) і «Термін придатності» (Уругвай).

 

У конкурсну програму ОМКФ-2011 увійшли 14 фільмів з усього світу: від Гонконгу і Уругваю до країн Скандинавії та Східної Європи. Серед них - любовні історії, чорні комедії, соціальні сатири, саркастичні драми, цинічні мелодрами і інші жанри з концептуальним почуттям гумору.

 

Оцінювали фільми під керівництвом польського актора Єжи Штура (Польща) актриса, режисер і співачка Марія де Медейруш (Португалія), актриса театру і кіно Ада Роговцева (України), продюсер, режисер і сценарист Валерій Тодоровський (Росія) і кінокритик, генеральний секретар ФІПРЕССІ Клаус Едер (Німеччина).

 

Перед цим були вручені нагороди інших складів журі ОМКФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду