Руперт Мердок позбувся свого аутдор-бізнесу в Росії

22 Липня 2011
8730
22 Липня 2011
13:13

Руперт Мердок позбувся свого аутдор-бізнесу в Росії

8730
Руперт Мердок позбувся свого аутдор-бізнесу в Росії

News Corp Руперта Мердока продала найбільшого в Росії оператора зовнішньої реклами News Outdoor. 79% компанії були викуплені групою інвесторів, до якої увійшли «ВТБ Капітал», «Альфа-груп» і засновник каналу СТС Петро Герві, повідомляє російський «Коммерсантъ». Офіційно, за інформацією видання, про зміну власників можуть оголосити вже сьогодні.

 

News Outdoor - найбільший у Росії оператор зовнішньої реклами, який, за його власними даними, має понад 50 тис. рекламних площ у 85 містах. За оцінкою дослідницької компанії «Еспар-аналітік», можливі прибутки за 2010 році склали 6,99 млрд руб. (близько $230 млн) без обліку доходу від конструкцій малих форматів і транспарантів-перетяжок. Крім Росії група працює також в Україні, Чехії та Румунії. Проте активи News Outdoor у Чехії в угоду не входять.

 

Весь бізнес оператора був оцінений у $350 млн без урахування заборгованості News Outdoor, яка минулого року складала $78 млн. Відповідно, за свої 79% News Corp могла отримати близько $215 млн.

 

Продаж російського News Outdoor пов'язаний з несприятливим кліматом ведення бізнесу в Росії. Федеральна податкова служба Москви за результатами виїзної перевірки донарахувала одній зі структур оператора  1,34 млрд руб. податків і пеню за 2005-2006 роки. News Corp почала пошуки покупця відразу після цього випадку. Програвши суди у всіх інстанціях, компанія у 2010-му була змушена заплатити всю необхідну суму.

 

Нові власники розглядають угоду як фінансову інвестицію. В майбутньому вони мають намір провести ІPO оператора, з розрахунку вартості мінімум $1 млрд. Вихід на біржу News Outdoor уже розглядався в середині 2000-x. Однак виходу компанії на біржу перешкоджає правова невизначеність. Зокрема, дотепер не прийнятий галузевий техрегламент, що регулює встановлення носіїв реклами. Нові власники пообіцяли вирішити ці проблеми, запевняє джерело, близьке до оператора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду