Голова НСЖУ: саморегулювання має призупинити намагання чиновників регулювати інтернет

21 Липня 2011
14178
21 Липня 2011
19:16

Голова НСЖУ: саморегулювання має призупинити намагання чиновників регулювати інтернет

14178
Голова НСЖУ: саморегулювання має призупинити намагання чиновників регулювати інтернет

Ініціативу створення Спільноти професійних електронних медіа та саморегуляторної організації у сфері інтернету високо оцінив голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Ігор Лубченко. Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

«Нарешті дискусії щодо проблем інтернет-медіа в інформаційному просторі України набувають зримих обрисів, - підкреслив він. - Незалежний орган саморегулювання сфери інтернету почав з того, що розробив Регламент спільноти, у якому виписані професійні стандарти, засади та вимоги до електронних медіа, алгоритм розгляду скарг на контент».

 

На його думку, це - дуже серйозний стартовий майданчик для засновників нового громадського об'єднання.

 

«Думаю, що створення Спільноти має призупинити різні намагання державних чиновників регулювати інтернет», - зауважив голова НСЖУ.

 

Він додав, що саморегуляція інтернету є чітким проявом характерних рис демократизації суспільства. «Разом з вирішенням проблем побудови суспільного мовлення, реформування державних і комунальних ЗМІ це створить дійсно незалежну і відповідальну українську журналістику», - додав голова НСЖУ.

 

19 липня було оголошено, що в Україні створено незалежний орган саморегулювання сфери інтернету - Інформаційну ініціативу з питань захисту свободи слова. Її учасники зобов'язалися дотримуватися етичних принципів журналістики та презентували Регламент спільноти професійних електронних медіа, у якому виписані професійні стандарти, засади та вимоги до електронних медіа, а також алгоритм розгляду скарг на контент. Зокрема, регламент врегульовуватиме питання авторського права в інтернеті.

 

Меморандум про створення Інформаційної ініціативи підписали Інтернет-асоціація Україні (ІнАУ), Українська асоціація видавців періодичної преси, Незалежна асоціація телерадіомовників, Академія української преси, Інститут масової інформації (ІМІ), Східноєвропейський інститут проблем медіа, «Українська правда», ГО «Детектор медіа», ВД «СофтПрес», InternetUA. Вони сподіваються, що до Інформаційної ініціативи приєднуватимуться інтернет-ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14178
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lola
4655 дн. тому
Свінцов Руслан Богдан Малєєв, відомі експерти, пропонували взагалі відмовитись від зовнішніх кредитів, а створити замкнену економіку. Ресурсів вистачає, ми не КНДР…
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду