Охорона Азарова не підпускає журналістів. Прес-служба Кабміну це спростовує

5 Липня 2011
12995
5 Липня 2011
12:42

Охорона Азарова не підпускає журналістів. Прес-служба Кабміну це спростовує

12995
Частину журналістів не пускали до прем’єра під час відкриття Інституту раку і біля Могили невідомого солдата
Охорона Азарова не підпускає журналістів. Прес-служба Кабміну це спростовує

Охорона прем'єр-міністра України Миколи Азарова порушує закон «Про інформацію» в редакції від 13 січня 2011 року, коли частину журналістів не підпускає до чиновника. Про це йдеться у відповіді юриста Київської незалежної медіа-профспілки Людмили Опришко на запит журналіста інтернет-видання LB.ua Андрія Яніцького щодо фактів, викладених у статті «Азаров расчищает дорогу "избранным" журналистам» від 22 червня 2011 року, повідомляє УНІАН.

 

У статті йдеться про те, що охорона Миколи Азарова двічі не пропустила частину журналістів до прем'єр-міністра: 21 червня під час відкриття хірургічного комплексу Інституту раку і 22 червня під час покладання квітів до Могили невідомого солдата.

 

«Відповідно до статті 3 Закону України "Про інформацію" в редакції від 13.01.2011 року, основними напрямами державної інформаційної політики є забезпечення доступу кожного до інформації; забезпечення рівних можливостей щодо створення, збирання, одержання, зберігання, використання, поширення, охорони, захисту інформації тощо», - йдеться у коментарі юриста КНМП.

 

Водночас прес-служба Кабінету Міністрів спростувала інформацію про те, що частину журналістів уже двічі не пропустили до прем'єр-міністра на заходах.

 

Директор департаменту інформації й зв'язків із громадськістю Кабміну Дмитро Андрєєв у коментарі «Українській правді» заявив: «По суті не може бути обмеження доступу журналістів, тому що ми проводимо повні акредитації, які вивішуються за добу до початку заходу. Вони абсолютно відкриті і йдуть по трьох каналах: інтернету, телефону й факсу. На подібні відкриті заходи, які навіть не передбачають підходу до преси, акредитується не менше 80-100 осіб».

 

Андрєєв підкреслив, що «якогось вибіркового непропуску журналістів чи спроби не допустити журналістів, вони неможливі, бо всі люди акредитувалися - і якщо в якогось журналіста не вийшло зробити гарний знімок... якщо відкритий підхід до преси, то журналістові не взяти матеріал - це теж неможливо».

 

Коментуючи інформацію, що охорона Миколи Азарова не пропустила частину журналістів до прем'єра 21 червня під час відкриття хірургічного комплексу Інституту раку й 22 червня під час покладання квітів до Могили невідомого солдата, Дмитро Андрєєв також зазначив: «Що стосується покладання, то просто там не було підходу (до преси. - ред.). Підхід протокол не передбачав. А на Інституті раку був підхід. Ніяких обмежень не було ні в одному, ні в іншому випадку. Немає в нас закритих пулів, акредитація тривала більше доби».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12995
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду