Міжнародний інститут преси стурбований станом свободи медіа у світі

4 Липня 2011
8811
4 Липня 2011
17:49

Міжнародний інститут преси стурбований станом свободи медіа у світі

8811
Міжнародний інститут преси стурбований станом свободи медіа у світі

«За перші шість місяців цього року становище зі свободою медіа в світі майже не поліпшилося, а в багатьох регіонах втрати перевищують здобутки», - вважає віденський Міжнародний інститут преси (IPI). В опублікованій 4 липня доповіді цієї глобальної організації, окреслені події, пов'язані зі станом свободи преси за цей період.

 

2011 року вже загинув 51 журналіст. 16 репортерів було вбито у Латинській Америці, 21 - на Близькому Сході. Вісім журналістів вбито в Іраку - порівняно з шістьма за весь минулий рік. Виникає побоювання, що в цій країні стан безпеки журналістів знову погіршується.

 

Чотири репортери втратили життя, виконуючи свій професійний обов'язок у Пакистані, який 2010 року був визнаний найсмертоноснішою країною для журналістів, п'ять репортерів стали жертвами кілерів у Мексиці.

 

«2001-й, схоже, не буде сприятливим роком для свободи преси», - прогнозує директор Міжнародного інституту преси Алісон Бетел Маккензі.

 

Як писала ТК, за даними Міжнародного інституту преси,у 2010 році у світі загинули 102 журналісти. Це другий найбільший за кількістю смертей рік після 2009-го, коли загинули 110 представників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду