Нацбанк запускає власний супутниковий телеканал

30 Червня 2011
19849
30 Червня 2011
15:31

Нацбанк запускає власний супутниковий телеканал

19849
Нацбанк запускає власний супутниковий телеканал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 червня прийняла рішення про видачу ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Банківське телебачення». Компанія збирається мовити під логотипом «Банк-TV» і є, за словами її представників, «стовідсотковою власністю Національного банку України».

 

Як повідомила заступник голови Нацради Лариса Мудрак, «Банк-TV» планує мовити із супутника Astra 1G (оператор телекомунікацій - ДП «Укркосмос»). Формат телеканалу буде інформаційно-просвітницьким, в ефірі буде 21 година 10 хвилин на добу національного продукту (у тому числі 20 годин 10 хвилин власних програм) і 2 години 50 хвилин на добу - іноземного продукту.

 

Телеканал представляла радник голови НБУ Марта Гримська, яка відповідальна за проект. Вона розповіла, що «Банк-TV» планує стартувати ближче до середини осені. Це буде перший спеціалізований фінансовий телеканал Національного банку України.

 

За її словами, в ефірі «Банк-TV» буде банківська та фінансова інформація, економічна аналітика, огляди ділової преси, авторські програми, програми центральних банків інших країн, інформація міжнародних інформагентств (наприклад, Bloomberg). 70% ефіру займатимуть випуски новин, інтерв'ю керівників Нацбанку та аналітичні програми, 20% - просвітницькі програми, приміром, про розвиток центральних банків світу та про особисті фінанси, 10% - повідомлення НБУ.

 

Телеканал буде спрямований на банкірів, фінансистів, працівників інвестиційних фондів, аудиторів, журналістів, державних службовців.

 

Наразі проводиться конкурс на керівника телеканалу, а до складу редакційної ради, за словами пані Гримської, увійшли працівники прес-служби та періодичних видань Нацбанку.

 

На запитання члена Нацради Миколи Фартушного про джерела фінансування Марта Гримська відповіла, що постановою НБУ від 17 червня при створенні ТОВ «Банківське телебачення» було внесено 10 млн гривень статутного капіталу.

 

Члени Нацради одноголосно проголосували за видачу ліцензії банківському каналу.

 

Нагадаємо, за інформацією Інституту медіа права, Нацбанк витрачає понад 3 млн грн на рік на свої періодичні видання. Так, у 2009 році на дев'ять своїх журналів НБУ витратив 3 млн 221 тис. 657 грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19849
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йцукен
4654 дн. тому
мне кажется в законе о ТВ написано что госорганы не могут быть учредителями телекомпаний.... и почему вдруг ТОВ а не Державне пидпрыемство? лохотрон какой то
йена
4655 дн. тому
А разве в законе о НацБанке есть пункт о том, что НБУ может заниматься телевидением? Это минимум миллион долларов в год расходов денег налогоплательщиков! На кой черт мне платить за эти забаганки? сейчас каждое занюханное министерство откроет свой спутниковый анал, чтоб раскрутить его за державный кошт и потом продать налево...
boss
4655 дн. тому
Это - не ПИ! Следите за курсом ! "Телеканал буде спрямований на банкірів, фінансистів, працівників інвестиційних фондів, аудиторів, журналістів, державних службовців." А нам это надо? Но платить будут ФСЕ!
гість
4655 дн. тому
Это пи{CENSORED}:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду