У справі Климентьєва коло причетних звузилося до однієї особи

16 Червня 2011
11661
16 Червня 2011
14:46

У справі Климентьєва коло причетних звузилося до однієї особи

11661
У справі Климентьєва коло причетних звузилося до однієї особи

Коло причетних до справи про зникнення харківського журналіста Василя Климентьєва звузилося до однієї особи. Про це розповів в інтерв'ю «Комсомольській правді в Україні» начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник.

 

«Є ключові особи, які можуть пролити світло на його зникнення. Коло звузилося до однієї персони, яку тепер ми розшукуємо. Ця людина може розповісти багато про що», - заявив він.

 

Крім цього Василь Фаринник розповів, що у пошуках вони використовують послуги аерокосмічного агентства України, а також NASA, які передали їм знімки місця проживання Климентьєва в той момент, коли він перед зникненням залишав квартиру. За його словами, є дані експертизи, а є аерокосмічні дані, і якщо вони збіжаться, то міліція зможе розкрити справу і довести причетність до неї певної людини.

 

«Це перша справа, коли ми вдалися до допомоги "космосу". Більш того, ми уже використовуємо аерокосмічні знімки і при розкритті інших злочинів. Адже вся територія країни знімається супутником, дані архівуються - указавши координати, день і час, можна знайти знімки конкретного місця», - розповів Фаринник.

 

Начальник ГУ МВС зазначає, що аерозйомку їм готові надавати за невелику плату: «Я впевнений, що за цими технологіями - майбутнє, і чимало кримінальних справ ми розкриємо за допомогою аерокосмічних знімків», - говорить Василь Фаринник.

 

Нагадаємо, про зникнення засновника і головного редактора газети «Новий стиль» Василя Климентьєва стало відомо 12 серпня 2010 року. Із заявою про те, що пан Климентьєв напередодні пішов з дому та не повернувся, до міліції звернулись його близькі родичі.

 

15 серпня слідчий відділ Дзержинського районного відділення Харківського міського управління ГУ МВС у Харківській області порушив кримінальну справу за статтею про умисне вбивство зниклого журналіста.

 

Президент України Віктор Янукович узяв розслідування справи під особистий контроль і доручив міністру внутрішніх справ і генеральному прокурору зробити «все можливе і неможливе» для того, щоб знайти Василя Климентьєва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11661
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
4700 дн. тому
Как просто нам признались, что все под колпаком у Мюллера.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду