Майбутній голова Держкомтелерадіо пояснив, чому Янукович закрив журналістів у готелі (ОНОВЛЕНО)

15 Червня 2011
18150
15 Червня 2011
13:49

Майбутній голова Держкомтелерадіо пояснив, чому Янукович закрив журналістів у готелі (ОНОВЛЕНО)

18150
Курдинович - про те, чому Янукович не залишився спілкуватися з журналістами на конгресі російськомовної преси
Майбутній голова Держкомтелерадіо пояснив, чому Янукович закрив журналістів у готелі (ОНОВЛЕНО)

Вітчизняних та іноземних журналістів - учасників конгресу російськомовної преси - зачинили у конгрес-холі президент-готелю «Київський» після виходу звідти президента Віктора Януковича. Про це пише «Українська правда» з посиланням на журналістів, присутніх на конгресі.

 

За словами журналістів, після свого виступу Віктор Янукович зі сцени пообіцяв присутнім відповісти на їхні запитання після заходу. Коли президент у супроводі не менше 10 охоронців пішов до виходу, іноземні журналісти побігли за ним, сподіваючись на брифінг, однак охорона закрила двері перед ними. Охоронці порадили пресі пройти на інший вихід, але ті двері також виявилися зачиненими. Журналістів без пояснення причин близько 15 хвилин тримали в зачиненій конференц-залі.

 

Перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіомовлення Олександр Курдінович, присутній на заході, спростував «Детектор медіа» інформацію про те, що журналістів зачинили в готелі, щоб вони не спілкувалися з президентом.

 

«Президент зі сцени звертався до присутніх у залі, що вони можуть поставити йому запитання. Він передбачав, що ці запитання будуть поставлені, коли він знаходиться на сцені. Охочих не було, ніхто не підняв руку і не звернувся до нього. Тож після закінчення промови він попрямував до виходу їхати далі за своїм графіком», - розповів пан Курдінович.

 

Він наголосив, що іншого формату спілкування з президентом не передбачалося, оскільки у конгрес-холі не було місця, крім сцени, для організації підходу преси.

 

За словами пана Курдіновича, відкриття конгресу російськомовної преси не завершилося промовою президента: захід тривав ще протягом години.

 

Зачинені двері конференц-зали Олександр Курдінович пояснив тим, що в холі Віктор Янукович провів особисту зустріч з керівником адміністрації президента Російської Федерації Сергієм Наришкіним. «Оскільки ця зустріч відбувалася тет-а-тет, охорона зробила все можливе, щоб не завадити проведенню розмови», - припустив він.

 

Після спілкування з паном Наришкіним президент вирушив у робочу поїздку до Вінниці, повідомив Олександр Курдінович.

 

Зазначимо, що 16 червня Верховна Рада планує розглянути подання президента Віктора Януковича про призначення Олександра Курдіновича головою Держкомтелерадіо замість Юрія Плаксюка. Про це 15 червня в парламенті повідомив спікер Володимир Литвин, інформує «Корреспондент.net» з посиланням на «Українські новини».

 

(ДОДАНО)

 

На редакційну адресу ТК надійшов лист від помічника Олександра Курдіновича, у якому свою оцінку події висловив перший заступник гендиректора ИТАР-ТАСС  Михайло Гусман. Наводимо його коментар без змін:

 

"Я услышал много позитивных отзывов от представителей нескольких десятков стран, присутствующих на мероприятии, которые были очень благодарны Виктору Януковичу за то,  что он в своём плотном графике нашёл время для открытия и  участия в первом пленарном заседании Конгресса. Формат участия Виктора Фёдоровича предполагал приветственное слово участникам Конгресса и рассказ о работе по проведению реформ в стране. Президент Украины выступил с достаточно подробной и объективной речью. Не совсем понимаю позицию украинских коллег, у которых, возможно, накопилось много вопросов к главе государства, но, повторюсь, формат мероприятия, не предполагал отдельной пресс-конференции Януковича".  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18150
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач
4705 дн. тому
Це має пояснювати прес-секретар Президента, а не 1-й заступник голови Держтелерадіо України
Авель
4705 дн. тому
О це ВОНо буде керувати Держтелерадіо? Плазун!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду