У Facebook пояснили, за що видалили профіль Миколи Сухомлина (ОНОВЛЕНО)

6 Червня 2011
20038
6 Червня 2011
19:40

У Facebook пояснили, за що видалили профіль Миколи Сухомлина (ОНОВЛЕНО)

20038
У Facebook пояснили, за що видалили профіль Миколи Сухомлина (ОНОВЛЕНО)

Профіль Миколи Сухомлина було заблоковано у зв'язку з «неодноразовими порушеннями авторських прав». Про це у коментарі «Детектор медіа» сказала директор з розвитку бізнесу Facebook у Росії Катерина Скоробогатова (Екатерина Скоробогатова).

 

Нагадаємо, після публікації у Facebook відео про дорогий автомобіль донецького губернатора блогеру Миколі Сухомлину погрожували, а  1 червня його профіль у соцмережі  видалили. «Протягом тижня особисті повідомлення на Facebook містили ту чи іншу погрозу. Цього разу невідомі з тимчасових акаунтів погрожували заблокувати мій профіль у соціальній мережі й вжити заходів для подальшого "недопущення поширення інформації, яка ганьбить українських політиків"», - повідомив пан Сухомлин. 1 червня його профіль на Facebook був вилучений адміністрацією соціальної мережі.

 

На запит «Детектор медіа» Катерина Скоробогатова відповіла таке:

 

«Хочу сообщить, что профиль Николая Сухомлина был заблокирован Facebook в связи с неоднократными нарушениями пользователем авторских прав в рамках своего профиля. 

 

Все пользователи Facebook при регистрации на сайте соглашаются соблюдать наше Положение о правах и обязанностях, в котором в частности сообщается, что пользователям запрещается предпринимать любые действия, которые тем или иным образом нарушают чьи-либо права, или же нарушают закон. При получении правомерного заявления о нарушении прав на интеллектуальную собственность, мы немедленно удаляем или отключаем доступ к предположительно несанкционированным материалам. Мы также приостанавливаем действие аккаунтов пользователей, многократно нарушивших данные правила в соответствующих обстоятельствах.

 

Мы просим пользователей сообщать о нарушениях правил Facebook c помощью ссылок, которые находятся на сайте. После того, как мы получаем информацию о нарушении правил Facebook, специальная команда модераторов приоритизирует эти сообщения от пользователей, удаляет размещенный контент, который нарушает авторские права или блокирует профили пользователей, которые систематически нарушают правила Facebook».

 

На уточнююче запитання «Детектор медіа»: чи вважає адміністрація соцмережі, що до випадків порушення авторських прав можна віднести відео з машиною донецького губернатора, - представник Facebook відповіла заперечно. «Речь идет о других материалах, которые Николай публиковал в своем профиле. Мы неоднократно уведомляли Николая о том, что он нарушает авторские права и в итоге вынуждены были заблокировать его профиль в связи с систематическим нарушением наших правил», - пояснила вона.

 

(ДОДАНО)

 

(додано)

 

Редактор сайту durdom.in.ua Роман Шрайк підтверджує слова адміністрації соцмережі. «Я подтверждаю заявление администрации „Фейсбука". Николай Сухомлин многократно (десятки раз) воровал фотоприколы с сайта durdom.in.ua. Он срезал с них лого и ник автора и размещал как свои. На замечания не реагировал. Комментарии о воровстве поудалял и закрыл мне доступ к своему аккаунту. Меня возмутило такое отношение, и я обратился в администрацию ФБ. Они раз 5 просто удаляли ворованный контент, но Сухомлин не переставал мошенничать. Видимо, после очередной жалобы его аккаунт и был закрыт», - написав він у листі до ТК. За його припущенням, блогер запозичував матеріали не лише з його видання, а й щонайменше зі ще одного. Такий висновок він зробив з листування з головним редактором цього видання.

 

Роман Шрайк нарахував 7 випадків несанкціонованого використання матеріалів його видання з 20 березня (коли почав відстежувати ситуацію) до 1 червня. За його інформацією, адміністрація соціальної мережі закрила не лише особисту сторінку блогера, а і сторінку «Про політику з гумором», яка також належала Миколі Сухомлину.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20038
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола Єременко
4860 дн. тому
Жидівське прізвище. От-такі гості псують нам інформаційний простір.
Кутєпов
4860 дн. тому
А Шрайк - це яке прізвище?))))
Микола Сухомлин
4861 дн. тому
Да вы что, Роман? Вы оказывается мне замечания делали? Напомните, когда Вы мне звонили, писали по электронке? Может Вы мне по Skype и ICQ писали? В отличие от Вас, мои координаты на виду и любой может позвонить. Вы же пиаритесь на моем имени и изображаете из себя невинную жертву, у которой украли 7 фотографий. Это из 2-х тысяч фотографий на аккаунте - 7 повергли Вас в шок и Вы решили поиграться с роботом на Facebook?
Роман Шрайк
4862 дн. тому
Сухомлин, прекращайте врать и корчить из себя "борца с режимом". Вас прищучили за воровство фоток с durdom.in.ua и вы это прекрасно знаете. У меня сохранились все ответы ФБ на мои заявления о вашем воровстве. Кто не в курсе, "пострадавший" срезал с фотоприколов логотип нашего сайта и представлял как свои. На замечания не реагировал, только доступ к своей странице закрыл и комментарии мои поудалял. Пришлось пожаловаться администрации ФБ.
Prodaeva
4862 дн. тому
Це вони політичні анекдоти вважають об'єктом авторського права?) Чекаємо на вашу відповідь.
Микола Сухомлин
4862 дн. тому
Я завтра напишу детальну відповідь щодо цього коментаря, оскільки написано про загальні речі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду