Колесніченко назвав 5 канал шовіністами. Адамчук вважає, що політику має бути соромно

2 Червня 2011
11642
2 Червня 2011
17:31

Колесніченко назвав 5 канал шовіністами. Адамчук вважає, що політику має бути соромно

11642
Колесніченко назвав 5 канал шовіністами. Адамчук вважає, що політику має бути соромно

Народний депутат-регіонал Вадим Колесніченко звинуватив 5 канал у розповсюдженні шовіністичної та ультраправої ідеології. Так він прокоментував сюжет 5-го про флеш-моб проти російської мови в навчальних закладах, який відбувся під стінами Київської міської державної адміністрації 1 червня. Заяву пана Колесніченка цитує сайт Партії регіонів.

 

«5 канал і йому подібні несуть пряму відповідальність за розповсюдження шовіністичної та ультраправої ідеології, розпалювання міжмовної ворожнечі в Україні, спонукання до порушення прав людини, при цьому постійно й свідомо спекулюючи цінностями свободи слова та демократії», - заявив депутат, коментуючи сюжет.

 

Його обурило, що «особливу увагу цій загалом не вартій уваги події привертає позиція ЗМІ і конкретно 5-го каналу, який широкого розтиражував новину про цю акцію у своїх численних повторах». Він нагадав про подібну акцію, проведену 28 квітня в 30 містах України. Тільки тоді флеш-моб проводився на захист російської мови і не викликав, на його думку, належної реакції ЗМІ.

 

«Звертаю увагу, що не проти якоїсь іншої, а за свою рідну. 5 канал "чесних новин" і деякі інші "вільні телеканали", незважаючи на персональні запрошення, мовчали, ніби "води в рот набрали". Тільки електронні ЗМІ в мережі інтернет довели свою об'єктивність, опублікувавши понад 200 інформаційних матеріалів про цю подію всеукраїнського масштабу», - наголосив Вадим Колесніченко, додавши, що це якраз той випадок, коли «переконання домінують над знаннями, честю, совістю та журналістською етикою».

 

Коментуючи «Детектор медіа» заяву депутата-регіонала, генеральний директор 5-го каналу Іван Адамчук порадив Вадиму Колесніченку правильно дивитися новини на каналах, а не вигадувати сенсації на рівному місці. «Якщо він політик і політтехнолог, то хай мастить собі голову, а якщо він людина, то все це виглядає дико і нерозумно. Це здебільшого характерна поведінка для багатьох наших політиків, які використовують будь-які приводи для власного піару. Просто сором», - зазначив пан Адамчук у коментарі ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11642
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nana
4865 дн. тому
Колесниченко и ему подобные боятся даже того незначительного количества звучащего в Украине украинского языка. От кого русский защищать? Если 5 канал заангажированный, то как охарактеризовать, к примеру, интер и ут-1? Карманные?
123
4865 дн. тому
Позор пятому каналу!
КарінаС
4865 дн. тому
А з приводу чого можуть протестувати русскоязичниє. Їм і так все належить в Україні.
ИринаМ
4866 дн. тому
Так ведь Колесниченко прав по сути. 5 канал - самый заангажированный на Украине. Показывает односторонне только то, что соответствует хозяйской точке зрения на события. Пример, который привел Колесниченко, точен, сама видела, указанный им сюжет - в каждом выпуске новын мусолили. А протесты русскоязычных граждан Украины - не замечают.
Мииша
4866 дн. тому
Адамчук ответил в стиле "сам дурак". ТК не хочет это прокомментировать?
Влад
4866 дн. тому
Що таке сором- йому невідомо! Повний гуманітарний колапс особистості. На таких не звертають увагу, якої вони дуже прагнуть - і несуть різну глупість.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду