Іран хоче створити національний інтернет поза всесвітньою мережею

30 Травня 2011
11984
30 Травня 2011
13:47

Іран хоче створити національний інтернет поза всесвітньою мережею

11984
Іран хоче створити національний інтернет поза всесвітньою мережею

Іран планує створити національний інтернет, який зможе від'єднати іранський кібер-простір від іншого світу, пише «Кореспондент» з посиланням на The Wall Street Journal.

 

За інформацією видання, ще в лютому 2011 року, коли новини про демократичні акції протесту швидко поширилися Близьким Сходом і Північною Африкою, Реза Багері Асл, директор науково-дослідного інституту при міністерстві телекомунікацій, повідомив іранському інформаційному агентству, що незабаром 60% будинків і підприємств будуть підключені до нової внутрішньої мережі, а через кілька років це пошириться на всю країну.

 

Як заявив Алі Агамохаммаді, який займається економічними питаннями в уряді Ірану, національна мережа відповідатиме етичному і моральному рівню мусульман. За його словами, мережа спочатку працюватиме паралельно зі звичайним інтернетом - у банків, урядових відомств і великих компаній збережеться до нього доступ. У кінцевому результаті, за його словами, національна мережа прийде на зміну всесвітньому інтернету як в Ірані, так і в більшості мусульманських держав.

 

«Навряд чи можливо від'єднати Іран і помістити його в замкнений простір. Але вони працюють над цим», - відзначив Фред Петроссян, який поїхав з Ірану в 1990-х і тепер є редактором електронної версії Radio Farda, іранської інформаційної служби «Радіо Свобода».

 

Як зазначає видання, у Куби теж фактично є два інтернети - один для туристів і урядових чиновників, підключених до зовнішнього світу, а інший - закритий, з обмеженим доступом, за яким ведеться спостереження і який призначений для загального користування. Північна Корея робить також пробні кроки в кіберпросторі, створюючи аналогічну подвійну систему.

 

А от у Єгипті екс-президент Хосні Мубарак, екс-прем'єр Ахмед Назіф та колишній колишній міністр внутрішніх справ Хабіб аль-Адлі мають сплатити близько 63 млн євро штрафу за те, що наприкінці січня 2011 року вирішили призупинити в країні роботу інтернету і доставку смс-повідомлень. Таке рішення ухвалив суд у Каїрі 28 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11984
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ali
4721 дн. тому
Правильно, западная система только развращает молодежь, пропагандируя секс, наркотики, и т.д., что не является нормальным образом жизни для мусульмнина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду