Львівська облрада відкидає звинувачення в невиконанні закону про доступ до публічної інформації

17 Травня 2011
16839
17 Травня 2011
17:36

Львівська облрада відкидає звинувачення в невиконанні закону про доступ до публічної інформації

16839
Львівська облрада відкидає звинувачення в невиконанні закону про доступ до публічної інформації

Львівська облрада (ЛОР) наразі не виконує закон «Про доступ до публічної інформації». Про це 17 травня на сесії Львівської облради заявив депутат від «Народного руху України» Олександр Ганущин, повідомляє ЗІК.

 

На його думку, без опублікованих рішень ЛОР на офіційному сайті розгляд їх у сесійному залі повинен бути унеможливлений. «Повинні бути створені умови для участі громадськості і розробці та доповнені проектів рішень. Ми повинні у короткі терміни кодифікувати і систематизувати та оприлюднити всі прийняті Львівською обласною радою рішення починаючи з першого демократичного скликання», - сказав пан Ганущин.

 

Депутат звернувся до голови ЛОР Олега Панькевича, голови Львівської облдержадміністрації (ЛОДА) Михайла Цимбалюка, а також мерів міст і голів районних рад та районних державних адміністрацій Львівщини з відповідними депутатськими запитами.

 

Керуючий справами Львівської облради Євген Захарович у коментарі ТК повідомив, що ЛОР заздалегідь почала готуватися до вступу в дію закону «Про доступ до публічної інформації». За його словами, заява депутата Ганущина стосувалася тих питань, які вносилися до порядку денного сесії з голосу.«Всі проекти рішень, які заздалегідь виносилися на сесію, оприлюднені на нашому офіційному сайті. Ми його продовжуємо адаптовувати відповідно до закону», - сказав пан Захарович.

 

Він зауважив, що незабаром у ЛОР буде створений сектор забезпечення доступу громадян до публічної інформації з двох осіб у межах існуючого штатного розпису. Для цього потрібно рішення сесії облради.

 

Євген Захарович додав, що сьогоднішня вимога депутата Ганущина - оприлюднювати за 20 днів проекти рішень - невмотивована, оскільки 20 днів тому ще не вступив в дію закон «Про доступ до публічної інформації».

 

Відповідно до ч.3 п.12 ст. 15 «Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття».

 

Як писала ТК, закони «Про доступ до публічної інформації» і «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набули чинності 9 травня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16839
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду