В Тернополі відкрили пам’ятний знак на честь Ігоря Пелиха

8 Травня 2011
9034
8 Травня 2011
17:39

В Тернополі відкрили пам’ятний знак на честь Ігоря Пелиха

9034
В Тернополі відкрили пам’ятний знак на честь Ігоря Пелиха
У Тернополі відкрили пам’ятний знак з нагоди других роковин з часу трагічної загибелі відомого телеведучого Ігоря Пелиха, повідомляє сайт Kyiv Post з посиланням на УНІАН.

Мініатюра має форму кованого телевізора із сенсорним екраном. Напис на екрані засвідчує: «В цьому будинку у 1996-1997 роках на станції Радіо Тернопіль працював, жив, їв, спав, курив, дотепно гомонів і вар’ював Ігор Пелих. Саме тут він гартував свій творчих дух, аби стати знаним на всю Вкраїну телевізійним ведучим і продюсером». Натиснувши на клавішу «Хочеш подивитися, як все було? Тисни на екран!», можна переглянути епізоди з програм за участі Ігоя Пелиха. Пам’ятку встановлено в будинку у центрі Тернополя, звідки раніше мовило «Радіо Тернопіль». Саме тут ведучий здобував досвід.

«Для багатьох Ігор – людина з телевізора. Тому ми вирішили у такий нестандартний спосіб і увіковічнити пам’ять про нього в Тернополі, адже тут він починав свій творчий шлях і дуже пишався своїм рідним містом», – зазначив автор ідеї, головний режисер програми «Галопом по Європах» Іван Ясній.

Відкриття відбулося за участі родини Пелиха, його друзів та колег.
 
 
 

 
Нагадаємо, Ігор Пелих загинув 8 травня в результаті аварії в Києві на проспекті Перемоги. Два пасажири автомобіля Honda, зокрема Пелих та київська студентка Олександра Грінченко, загинули на місці ДТП. Ще одна пасажирка Інна Ісікова залишилась жива, але отримала тяжкі травми. Шевченківський суд визнав Олега Кирилова, водія авто, в якому розбився телеведучий і продюсер, винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 286 і частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України, і позбавив його волі на дев'ять років.
 
«Детектор медіа» 
Фото - ictv.ua 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9034
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Инга
4736 дн. тому
Что-то есть жутковатое в таком "знаке". Как привет с того света. Если вы его так любите, повесили бы скромную доску. А этот телевизор - аж оторопь берет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду