Кожем’якін радить Чаленку звернутися до правоохоронців

5 Травня 2011
11946
5 Травня 2011
12:01

Кожем’якін радить Чаленку звернутися до правоохоронців

11946
Кожем’якін радить Чаленку звернутися до правоохоронців

Перший заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем'якін спростовує заяву журналіста «Обозревателя» Олександра Чаленка про те, що лідери партії «Батьківщина» доручили своїм людям організувати стеження за журналістом.

 

«Я дуже здивований. Це чиста неправда, брехня. Ніхто ніяких нікому команд не дає і не давав», - сказав пан Кожем'якін у коментарі «Детектор медіа».

 

«Якщо в поважного журналіста є якісь факти, матеріали і документи, які це все підтверджують, я йому раджу звернутися негайно до правоохоронних органів. Їх зараз дуже багато, усі із задоволенням візьмуться за цю проблему - і Служба безпеки України, і прокуратура - це якраз ті, які нас зараз дуже "люблять". І нехай вони порушують кримінальну справу», - порадив Олександрові Чаленку Андрій Кожем'якін.

 

Він наголосив, що «БЮТ-Батьківщина» поважає свободу слова і нікому не вдасться змінити таке ставлення: «Ми ще честь маємо і найголовніше - ми дуже сильно поважаємо свободу слова. Тому ні в якого журналіста, який намагається нас розхитати в цьому напрямі, цього не вийде. Ми все рівно будемо поважати свободу слова».

 

Нагадаємо, у своєму відкритому листі Олександр Чаленко з посиланням на власні джерела стверджує, що друга особа в партії «Батьківщина» Олександр Турчинов близько місяця тому дав указівку народному депутату Андрію Кожем'якіну, який відповідає в партії за безпеку, встановити прослуховування мобільного телефону пана Чаленка, організувати стеження і почати збирати досьє на журналіста. Цю вказівку пан Кожем'якін нібито переадресував Валерію Стригуну - людині, яка також спеціалізується в «Батьківщині» на безпеці. Олександр Чаленко пов'язує це зі своєю журналістською діяльністю, а саме публікаціями про Юлію Тимошенко та її родину.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11946
Читайте також
05.05.2011 08:53
Александр Чаленко, для «Детектор медіа»
35 913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду