Співробітники РЕН-ТВ звинуватили керівництво каналу в цензурі

4 Травня 2011
17187
4 Травня 2011
17:00

Співробітники РЕН-ТВ звинуватили керівництво каналу в цензурі

17187
Цензуру пов’язують із призначенням на посаду головного редактора Володимира Тюліна
Співробітники РЕН-ТВ звинуватили керівництво каналу в цензурі

Співробітники інформаційної служби телеканалу РЕН-ТВ написали листа «На РЕН-ТВ більше немає новин», в якому звинуватили керівництво каналу в цензурі. Лист опубліковано на офіційному сайті Володимира Рижкова, співголови незареєстрованої Партії народної свободи, пише Lentа.ru.

 

Зокрема, в листі інформслужби зазначається, що програма «Новини 24», яка виходить на РЕН-ТВ, уже не має ніякого стосунку до тих новин, які раніше робив телеканал. Зміни в політиці каналу співробітники РЕН-ТВ пов'язують із призначенням на посаду головного редактора Володимира Тюліна, який змінив Олексія Абакумова.

 

У листі зазначається, що з телеканалу збираються йти провідні журналісти, зокрема, ведучий Михайло Осокін. Не виключено, що найближчим часом перестане виходити програма «Тиждень з Маріанною Максимовською».

 

Співробітники телеканалу зазначають, що із запровадженням цензури на РЕН-ТВ були складені «чорні списки» політиків, яких не можна запрошувати в ефір. Серед них виявилися Борис Нємцов і Гаррі Каспаров. «Замість репортажів про соціальні проблеми, боротьбу правозахисників і свавілля чиновників ефір зайнятий кримінальними новинами, повідомленнями про успіхи силовиків і замовними сюжетами, які возвеличують губернаторів і депутатів», - йдеться у листі.

 

Дирекція телеканалу відмовилася коментувати цей лист. У прес-службі РЕН-ТВ Lentа.ru заявили, що канал не коментує анонімні листи.

 

Як писала ТК, Володимир Тюлін став головредом РЕН-ТВ у середині квітня 2011 року. Раніше Маріанна Максимовська заявляла в ефірі радіостанції «Эхо Москвы», що зміна керівництва не позначиться на політиці телеканалу.

 

Телекомпанія РЕН ТВ була заснована 1 січня 1991 року. У 2007 році канал перейшов під контроль інвестиційної компанії «Аброс» - «дочки» петербурзького банку «Россия». Його співвласником є Юрій Ковальчук, якому вже належать 25% акцій «Первого канала» і «Пятого канала». У 2008 році пан Ковальчук заснував холдинг «Национальная медиа группа», до якого увійшли РЕН-ТВ, «Пятый канал» і газета «Известия».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду