Валентина Теличенко вважає справу Кучми імітацією судового процесу

29 Квітня 2011
7768
29 Квітня 2011
11:10

Валентина Теличенко вважає справу Кучми імітацією судового процесу

7768
Слідчий у справі практично грається з потерпілими
Валентина Теличенко вважає справу Кучми імітацією судового процесу

Кримінальна справа проти колишнього президента Леоніда Кучми є лише імітацією судового процесу. Про це сказала адвокат Мирослави Ґонґадзе  Валентина Теличенко в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.


 
«Залучення до відповідальності замовників (убивства Георгія Ґонґадзе ) можливе лише за умови, коли органи досудового слідства будуть працювати професійно і відповідно до вимог закону», - сказала вона.


 
Адвокат повідомила, що Головне слідче управління Генпрокуратури не дає можливості потерпілим і їхнім представникам ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

 

Документація налічує 99 томів, які слідчий, всупереч законодавству, дозволяє читати виключно по порядку. «Тобто не можна взяти четвертий том, якщо я не ознайомилася з третім і не розписалася. Томи справи будуються таким чином, що ті з них, які мають менший номер, включають матеріали, зібрані починаючи з 2000 року. Тобто слідчий практично грається з потерпілими», - зазначила Теличенко.

 

«Що робити, якщо потрібно повернутися до якого-небудь тому, щоб з'ясувати, чи є суперечності в показаннях того чи іншого свідка або в експертизах?», - запитує адвокат.

 

Вона також додала, що поки не може прочитати в матеріалах, в чому саме звинувачують Леоніда Кучму, оскільки ці дані містяться в останніх томах.

 

На думку Валентини Теличенко, генерал Олексій Пукач, якого звинувачують у виконанні вбивства Георгія Ґонґадзе, буде засуджений, як мінімум, до 15 років позбавлення волі.

 

Як писала ТК, Печерський районний суд Києва призначив на 28 квітня попередній розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-генерала МВС Олексія Пукача у вбивстві журналіста Георгія Ґонґадзе.

 

Нагадаємо, Генпрокуратура 31 березня затвердила обвинувачувальний висновок і передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу Олексія Пукача.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду