В Україні стартує конкурс із соціальної журналістки «Гучномовець»

27 Квітня 2011
6483
27 Квітня 2011
12:34

В Україні стартує конкурс із соціальної журналістки «Гучномовець»

6483
В Україні стартує конкурс із соціальної журналістки «Гучномовець»

У травні пройде конкурс для журналістів на краще висвітлення соціальної тематики «Гучномовець».

 

«Гучномовець» є спільною ініціативою Національного форуму профспілок України, Київської незалежної медіа-профспілки, інформагентства УНІАН та інтернет-видання «Детектор медіа». Назва має метафоричний характер: «Соціальна журналістика є своєрідним гучномовцем, через який суспільство виголошує свої болі і  проблеми.   Конкурс ставить на меті посилення професійності інформаційної дискусії щодо проведення нагальних соціальних реформ в країні та їх наслідків», - вважають організатори конкурсу.

 

Конкурс проводиться в кількох номінаціях:

  • кращий аналітичний матеріал;
  • журналістське розслідування;
  • кращий фоторепортаж або фото;
  • започаткування дискусії в блозі.

 

Роботи будуть оцінюватись за такими критеріями: рівень розкриття соціально-важливої теми, актуальність і ілюстративність матеріалу, оригінальність в підході до висвітлення теми, коректність викладу, рівень дотримання журналістських стандартів, збалансованість матеріалу.

 

Гран-прі конкурсу становить 7000 гривень, переможці в номінаціях отримають по 4000 гривень.

 

Для участі в конкурсі необхідно надіслати інформаційний матеріал (текст, фото), опублікований у період з 1 травня 2010 року по 1 травня 2011-го на адресу coordcentre@nfpu.org з приміткою «конкурс» до 20 травня 2011 року. Деталі на сайті nfpu.org.ua.

 

До складу журі конкурсу «Гучномовець» увійшли голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, головний редактор ІА УНІАН Олександр Марченко, голова Комітету Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов,  виконавчий директор ГО «Детектор медіа» Віталій Яринич, директор Міжнародного Інституту Демократій Сергій Таран та заступник голови НФПУ Григорій Кабанченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6483
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду