«Репортери без кордонів» допоможуть журналістам, які виїжджають до гарячих точок

26 Квітня 2011
4039
26 Квітня 2011
12:09

«Репортери без кордонів» допоможуть журналістам, які виїжджають до гарячих точок

4039
Сприятимуть в отриманні страхування, спеціального обладнання і психологічної допомоги
«Репортери без кордонів» допоможуть журналістам, які виїжджають до гарячих точок

«Репортери без кордонів» пропонують свої ресурси журналістам, що виїжджають до гарячих точок. Серед цих ресурсів, зокрема, спеціальні пропозиції зі страхування від ризиків на війні, оренда спеціального обладнання, цілодобова гаряча лінія для постраждалих журналістів, посібники з безпеки та спеціальні тренування для репортерів тощо. Про це йдеться на сайті «Репортерів».

 

Надати допомогу міжнародну організацію спонукало зростання насильства проти закордонних журналістів, зокрема, останні події у Єгипті та Лівії, де співробітники ЗМІ часто стають мішенню під час збройних конфліктів.

 

Через нестачу інформації та завеликі внески, яких вимагають звичайні страхові компанії, часто журналісти виїжджають у гарячі точки навіть без медичної страховки. Щоб вирішити цю проблему, «Репортери без кордонів» у партнерстві з Канадською страховою компанією розробили спеціальні страхові поліси. Ці поліси розроблено для фрілансерів будь-якої національності або штатних журналістів, не застрахованих роботодавцем. «Підсилені» поліси надають захист навіть тим журналістам, яких прикріплено до військового підрозділу. Єдина вимога для отримання полісу - приєднання до «Репортерів без кордонів».  

 

За допомоги міністерства оборони Франції у січні 2011 року «Репортери без кордонів» оновили свій запас бронежилетів та шоломів. На всіх обладунках написано PRESS, щоб можна було ідентифікувати журналістів. Шоломи та бронежилети надаються журналістам, які залишають у заставу певну суму. У 2010 році понад 30 журналістів поїхали до Іраку та Афганістану в екіпіруванні від «Репортерів». «Репортери без кордонів» також надають журналістам спеціальні маячки, що можуть передати сигнал біди, та безкоштовні аптечки першої допомоги.

 

Завдяки партнерству з American Express будь-який журналіст, який потрапив у біду, може негайно зв'язатись з командою «Репортерів без кордонів» по гарячій лінії (+33 1 4777-7414), яка працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень, або звернувшись до місцевого представництва American Express.

 

Підготовка і докладна інформація про небезпеки, які чатують на журналіста у воєнній зоні або у зоні стихійного лиха, можуть допомогти йому зменшити ризики, яких він може зазнати. Про все це можна почитати у Посібнику для журналістів (завантажити можна звідси: http://en.rsf.org/handbook-for-journalists-january-17-04-2007,21744.html), який «Репортери без кордонів» видали у партнерстві з ЮНЕСКО. Також можна пройти спеціальні тренування, що пропонуються департаментом інформації при Міністерстві оборони Франції.

 

Також у співпраці з досвідченими воєнними журналістами «Репортери без кордонів» інформують про те, як визначити, що ви зазнали психологічної травми після небезпечної місії, і як цю травму подолати. Також організація допомагає зв'язатись зі спеціалістами, які надають необхідну психологічну допомогу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4039
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду