RTL Group пішла з російського медіаринку

22 Квітня 2011
12559
22 Квітня 2011
10:47

RTL Group пішла з російського медіаринку

12559
RTL Group пішла з російського медіаринку

Медіахолдинг RTL Group (Люксембург) продав свої активи в російських ЗМІ. Як пише російська газета «Коммерсант», це випливає з річного звіту компанії.

 

Як ідеться у звіті, рік тому RTL Group уклала опціонний договір з «Національною Медіа групою» про можливий продаж свого 30-відосткового пакету «РЕН ТВ» протягом наступних 3-5 років іншому співвласнику каналу.

 

З числа власників іншого російського активу - виробника і дистриб'ютора тематичних каналів  Content Union - RTL вийшла в липні 2010.

 

Як пояснив виданню віце-президент RTL Group Олівер Фальбуш, група продала 50% активів своєму партнеру Continental Multimedia. Продаж пакету дозволив RTL заробити €0,4 млн. З ініціативою викупити частку RTL виступила сама Continental Multimedia, зазначив голова ради директорів Content Union Анатолій Сосновський: «Ми наполягали на агресивному рості, а у RTL, можливо, були сумніви з приводу своєї стратегії в Росії», - сказав він.

 

Вартість викупленого у RTL пакету сторони не розголошують. Анатолій Сосновський зазначив, що за підсумками 2011 року весь Content Union може коштувати $30 млн, «що значно більше, ніж у липні 2010». Фінансові показники він не назвав, зазначивши тільки, що в 2010 Content Union став прибутковим.

 

Холдинг RTL Group володіє 40 телеканалами в десяти країнах світу. Виручка компанії за 2010 рік склала €5,6 млрд. Як заявляє холдинг, причиною того, що він покидає російський медіаринок, є стратегія розвитку, згідно з якою компанія виводить свої активи з тих країн, де не займає лідерські позиції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12559
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду