Держкомтелерадіо врахував не всі пропозиції громадської ради

19 Квітня 2011
9720
19 Квітня 2011
18:41

Держкомтелерадіо врахував не всі пропозиції громадської ради

9720
Держкомтелерадіо врахував не всі пропозиції громадської ради

Члени громадської ради при Держкомтелерадіо не задоволені звітом юридичного управління Комітету про врахування їхніх пропозицій і зауважень до проектів нормативно-правових актів, представленим на засіданні 19 квітня.

 

Зокрема, управління не врахувало певну кількість запропонованих громадськістю поправок. Як пояснили юристи, поправки не були письмово обґрунтованими. Члени громадської ради зауважили, що всі свої поправки обґрунтовували усно під час попередніх засідань, витрачаючи на це багато часу. І більшістю голосів вони були ухвалені. Тому члени громадської ради були впевнені, що ці поправки будуть враховані.

 

Особливо членів громадської ради обурив факт неврахування більшості пропозицій до законопроекту «Про Національну громадську телерадіокомпанію України».

 

Член ради Ольга Большакова розповіла присутнім про проблеми місцевих та регіональних телерадіокомпаній в процесі переходу на цифрове телебачення. За її словами, через штучно створені проблеми Національною радою з питань телебачення і радіомовлення через кілька років майже третина регіональних ТРО (а це майже 100 компаній) не зможуть мовити. Громадська рада вирішила звернутися до Національної ради щодо врегулювання всіх проблем, озвучених пані Большаковою.

 

Також громадська рада розглянула питання про внесення змін до законопроектів № 7007 щодо посилення контролю за обігом лікарських засобів, харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та дієтичних добавок, № 5164 щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду