Янукович написав статтю у Le Figaro

19 Квітня 2011
7512
19 Квітня 2011
15:38

Янукович написав статтю у Le Figaro

7512
Янукович написав статтю у Le Figaro

Президент України Віктор Янукович написав статтю для французької щоденної газети Le Figaro «Один світ. Одна безпека» про Чорнобиль та Фукусіму. Про це повідомляє «Українська правда».

 

«В основі політики України у сфері ядерної безпеки також лежить принципова позиція нашої держави щодо необхідності зміцнення міжнародного режиму ядерного нерозповсюдження», - зазначив він.

 

Пан Янукович написав, що Україна, «яка свого часу зробила непересічний внесок у справу глобального ядерного роззброєння, продовжує демонструвати відповідальну політику у цій сфері». «Як президент країни, що постраждала від найбільшої техногенної ядерної катастрофи, закликаю всі держави до діалогу. Прийшов час об'єднати зусилля. У нас один світ. І в ньому потрібно знайти гармонійне поєднання технологічного прогресу із необхідними гарантіями безпеки. Без цього людській цивілізації не обійтися. Впевнений, ми здатні зробити так, що атомний вогонь зігрівав, але не обпалював», - написав він.

 

Він підкреслив, що за чверть століття, що минули після аварії, Україна не мала серйозних збоїв у роботі жодної з чотирьох українських АЕС, які забезпечують близько 50% національного виробництва електроенергії.

 

«Після Чорнобиля в Україні були впроваджені надзвичайно жорсткі вимоги до безпеки на атомних електростанціях. Кожен енергоблок розрахований таким чином, щоб витримати землетрус магнітудою 8 балів та падіння літака на його дах. Сучасні системи автоматизованого управління зводять до мінімуму вплив так званого "людського фактору"», - написав він.

 

Янукович зазначив, що Чорнобильську трагедію спричинив «саме безвідповідально організований, такий, що проводився з порушенням багатьох інструкцій, експеримент із ручним управлінням системами безпеки».

 

«Що стосується аварії на "Фукусіма-1", то вона взагалі не пов'язана з виробничим процесом на АЕС, а є наслідком невиправданого ризику будівництва ядерного об'єкту в сейсмічно небезпечній зоні», - підкреслив він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7512
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сам писав?
4727 дн. тому
Стаття починається так: "Дорогий Фігаро! Не вір тим, хто каже, що я не розбираюсь у літературі. Брехня! І я знаю, що читатимеш цього листа не ти, а твій батько - відомий французький поет Бо Марше...".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду