Ренат Кузьмін: Вбивство Гонгадзе не було замовним

16 Квітня 2011
7732
16 Квітня 2011
10:02

Ренат Кузьмін: Вбивство Гонгадзе не було замовним

7732
Ренат Кузьмін: Вбивство Гонгадзе не було замовним

Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе не може бути кваліфіковане як замовне. Про це заявив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузмін в ефірі програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер».

 

Він пояснив, що якщо не було факту сплати грошової винагороди за вбивство однією людиною іншій, то замовним таке вбивство вважати не можна.

 

«Вбивство на замовлення передбачає, що одна сторона замовляє виконавця для скоєння вбивства. Виконавець бере на себе зобов'язання виконати роботу - скоїти вбивство - за матеріальну винагороду. А замовник зобов'язується за договором цю матеріальну винагороду сплатити», - сказав він.

 

«Усе просто: якщо матеріальної винагороди не було, не було такої домовленості, і матеріального характеру взаємовідносин між цими двома людьми немає, то вбивство як замовне кваліфікувати не можна», - додав Кузьмін.

 

За його словами, таку справу можна кваліфікувати як вбивство за попередньою змовою групою осіб або як вбивство, організоване злочинною групою. Він нагадав, що стаття 93 Кримінального кодексу, за якою обвинувачується Олексій Пукач, складається з кількох пунктів. У тому числі там є пункт про вбивство на замовлення, про вбивство за попередньою змовою групою осіб, про вбивство в складі організованої злочинної групи «і понад, мабуть, десяти різних пунктів». «Але покарання за все однакове - довічне позбавлення волі», - наголосив він.

 

На його думку, немає принципової різниці, засудять Пукача за замовне вбивство чи за вбивство за попередньою змовою групи осіб.

 

Нагадаємо, нещодавно Апеляційний суд міста Києва відмовив у задоволенні позову адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко щодо визнання замовним убивства Георгія Гонгадзе.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду