Валерій Іванов: З 2002 року ми вперше отримали такі одіозні показники новин НТКУ

14 Квітня 2011
18393
14 Квітня 2011
15:44

Валерій Іванов: З 2002 року ми вперше отримали такі одіозні показники новин НТКУ

18393
Валерій Іванов: З 2002 року ми вперше отримали такі одіозні показники новин НТКУ

Ще ніколи за історію досліджень влада не була представлена на телебаченні так рясно, як вона фігурує у новинах Першого національного останнім часом. Про це заявив президент Академії української преси Валерій Іванов у коментарі «Телекритиці». Зазначимо, що АУП проводить дослідження праймових новин з 2002 року.

 

«Треба відзначити, що дві останні хвилі дослідження новин прайм-тайму провідних каналів українського телебачення показали значну перевагу влади в новинах НТКУ. Тобто у нас в лютому рейтинг уваги на Першому національному для політиків правлячої коаліції склав 97%.  Три відсотки відійшли навіть не опозиції, а іншим політичним силам. Якщо говорити про синхрони у лютому, то на 100% це були синхрони представників правлячої коаліції», - сказав Іванов.

 

Він сподівається, що дані квітня будуть кращими.

 

«Мені здається, що в цій ситуації треба не обмінюватися нотами, а треба менеджменту НТКУ спокійно подивитися на зміст своїх новин. Зрозуміло, що цей канал державний, і, мабуть, тому керівництво вважає, що на ньому має бути більше представлена влада. Але я думаю, що менеджмент НТКУ має погодитися, що ситуація надто одіозна. Не можна жити в країні так, ніби в ній взагалі не існує опозиції. А принаймні в новинах НТКУ так виходить», - зазначив президент АУП.

 

Академія української преси готова надати всі свої дані, у тому числі й первинні, менеджменту НТКУ для аналізу, запевнив Валерій Іванов. Він щиро сподівається, що дослідження АУП призведе не до  конфронтації в медійному середовищі, а до покращення контенту каналів, у тому числі Першого національного, який нібито планується реорганізовувати в суспільний канал.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18393
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
4781 дн. тому
Подтверждаю предыдущий пост , а еще многочасовые трансляции всех - абсолютно всех! - сессий городского и областного советов , актива области , выездных заседаний . Прямо какое-то реалити-шоу ! Кому интересно смотреть полдня как токарь точит деталь ? Интересен результат . А нас постоянно развлекают показом процесса . И все это за копейки , выделяемые из государственного бюджета на коматозное существование ОДТРК и их трудовых коллективов .
Редактори ОДТРК
4783 дн. тому
Ситуація з новинами облдержтелерадіокомпаній ще жахливіша! По п" ять сюжетів про голову ОДА та його заступників -щодня, а ще приплюсуйте прямі ефіри з цими чиновниками! І за все це платимо ми, а не органи місцевоі влади. А Держкомтелерадіо , знай, твердить: Комітет не має права втручатися, чи - це не в нашій компетенції. Дійсно, Комітет - куратор із іншого світу! Головне, щоб його не зачіпали. Такої беззубості, такого зухвалого відсторонення за 20 років існування цього органу незалежної України ще не було.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду