Топ-менеджмент «СТС Медіа» недоотримав бонуси через зниження частки СТС та ДТВ

8 Квітня 2011
11995
8 Квітня 2011
13:38

Топ-менеджмент «СТС Медіа» недоотримав бонуси через зниження частки СТС та ДТВ

11995
Топ-менеджмент «СТС Медіа» недоотримав бонуси через зниження частки СТС та ДТВ

Топ-менеджмент «СТС Медіа» недоотримав річні бонуси у розмірі майже $398 тис. через зниження показників телеканалів СТС та ДТВ на 0,3 і 0,1 відсоткових пункти відповідно. Про це пише газета «Коммерсантъ».

 

За словами генерального директора холдингу Антона Кудряшова, 2010-й став рекордним для «СТС медіа»: виручка виросла на 19% до $601,3 млн, чистий прибуток - на 45% до $145,7 млн. Доходи від реклами зросли на 13% до 17,07 млрд руб., тоді як весь телерекламний  ринок збільшився, за оцінкою Асоціації комунікаційних агентств Росії, на 15% до 110,8 млрд руб. без ПДВ.

 

Однак при цьому середньодобова частка каналів СТС та ДТВ знизилась на 0,3 та та 0,1 в.п., зростання продемонстрував лише телеканал «Домашній» - на 0,2 в.п. Зниження показників на телеканалах холдингу керівництво пояснює нижчими, ніж передбачалось, показниками прем'єр осіннього сезону. Зокрема,  провальними стали серіали «Як я зустрів вашу маму» та «Аманда О». Нагадаємо, в Україні перший серіал (виробництва «ГудСториМедиа») виходив на ТЕТі, «Аманда О» (виробництва Star media) придбала група «1+1».

 

Рада директорів не поділяє думки гендиректора щодо «рекордних» результатів. Адже перед топ-менеджерами компанії було поставлене завдання збільшити частку СТС до 12,3% (за аудиторією люди 6-54 років канал взяв 11,9%, TNS Russia), а ДТВ - до 2,3% (а канал взяв 2,1%). У січні - березні цього року аудиторія СТС продовжує падати. Вона склала лише 10,9% проти 12,3% в аналогічному періоді минулого року. Також на початку 2011 року знизилась частка у «Домашнего», а у ДТВ залишилась незмінною.

 

Саме тому нагорода Антона Кудряшова склала $315 тис. замість $450 тис., що становить 70% від максимально можливого бонусу (60% дорівнює річній зарплаті). Генеральний директор В'ячеслав Мугугов, який відповідає за контент, отримає тільки 53% - $108,2 тис. Також пан Муругов не був позитивно атестований генеральним директором.

 

Повноцінно не змогли виконати поставлені на 2010 рік завдання фінансовий директор холдингу Борис Подольський та його заступник В'ячеслав Сінадський. 

 

У цілому шість топ-менеджерів недоотримали $397,96 тис.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11995
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду