Саша Мартиненко, не можна ж бути таким серйозним!!!

2 Квітня 2011
28766
2 Квітня 2011
19:50

Саша Мартиненко, не можна ж бути таким серйозним!!!

28766
Фінансові можливості «Інтерфаксу» переважають ресурси «Фрази» і видання може бути знищене судовим процесом
Саша Мартиненко, не можна ж бути таким серйозним!!!

Вчора, 1 квітня, інтернет-видання «Фраза» оприлюднило таку новину:

 

Срочно. Подготовлен указ об увольнении Азарова

 

«Фраза»

 

Подготовлен Указ Президента Украины об увольнении премьер-министра Украины Николая Азарова, в связи с переходом на другую работу. Об этом со ссылкой на информированные источники сообщает Интерфакс-Украина.

 

Как отмечает агентство, Азаров может занять место одного из заместителей Главы Администрации Президента Украины.

 

Напомним, что в одном из своих недавних телеобращений Президент Украины Виктор Янукович заявлял, что готов отправить в отставку членов правительства, ответственных за неудачное проведение реформ.

 

 

Після обуреної реакції Інтерфаксу «Фраза» через 15 хвилин прибрала новину і поставила вибачення.

 

Однак це не задовольнило голову Інтерфакс-Україна О.Мартиненка і він заявив:

 

«Сайт «Фраза», обладая своеобразным чувством юмора, решил подобным образом отметить 1 апреля, забыв, при этом, о недопустимости «шуток» с известными во всем мире компаниями», - сказал директор агентства Александр Мартыненко, сообщает агентство.

 

«Поскольку информация получила широкое распространение в интернете, мы считаем, что репутации агентства был нанесен ущерб. Наши юристы определят размер этого ущерба в материальном исчислении и в ближайшее время подготовят соответствующий иск. Надеюсь, это поможет нашим коллегам понять, что шутить и веселиться можно, не переходя грань здравого смысла и не задевая интересы других людей и компаний», - сказал также он.

 

Джерело: http://www.expert.org.ua/statias/?st=2&id=90105

 

Станом на день суботи 2 квітня О.Мартиненко не передумав і збирається судитися з «Фразою». Фінансові можливості Інтерфаксу набагато переважають ресурси «Фрази» і видання може бути просто знищене судовим процесом.

 

На мою думку, будь яка новина, що виходить 1 квітня, має розглядатися розумним читачем, як потенційний жарт. 

 

Але навіть на настількі явні жарти як наші вчорашні хіти «Янукович заборонив святкувати День Дурня (1 квітня)» та «В Європі утворено нову державу - республіку Рутенія» знайшлися читачі, які в них повірили. Одна вивчала карту Рутенії 10 хвилин поки не зрозуміла, що це прикол. А про заборону святкування багато хто казав, що від Януковича не здивуються вже нічому.

 

Мабуть в Майдану читачі все ж таки унікальні, бо навіть цю дуже серйозну новину «В Киеве исчезает гора Щековица, по которой ходил князь Олег! Руйнується чумне кладовище!» дехто сприйняв як першоквітневий жарт.

 

Це не перший раз, коли «Фразі» погрожують судом за жарти. До того було Ганні Герман таки зле: вона погрожує судом інтернет-ЗМІ за анекдот. Вони задовольніли її вимогу і поставили слово анекдот в перший рядок публікації. Її це задовольнило.

 

Але у випадку з Інтерфаксом все виглядає серйозно. Оцінки перспектив цього судового процесу різняться. Один медіа-експерт вважає, що суд не візьме таку заяву до розгляду, інший - що Інтерфакс безумовно виграє, а третій - що в будь якому випадкові виграє той, що занесе більше грошей суддям (і це, очевидно, буде не «Фраза»).

 

Чи знайдеться адвокат, що візьметься захищати «Фразу» в суді? Чи піднімуться колеги-медійники на її захист?

 

Особисто я допоможу «Фразі» чим зможу, бо... Саша Мартиненко, не можна ж бути таким серйозним!!! Згадай Харківський рок-клуб!

 

«Майдан»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Наталка Зубар, «Майдан»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28766
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глаз
4792 дн. тому
Если бы подшутили не над Азаровым, а над Тимошенко, Александр Владленович не стал бы волноваться и подавать в суд. Разве не так?
Alek
4793 дн. тому
Интерфакс имеет полное моральное право. И вообще - что за бред, зачем размещать 1 апреля псевдоновости? Что за шутки на работе? Может врачи в этот день тоже должны подшучивать над больными, "радуя" их новостями о неизлечимых болезнях?
інтер-fuck
4793 дн. тому
Сподіваюсь, тепер усі порядні люди відмовляться від послуг цього проазаровського лакейського агентства.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду