IZDAI і «Всеукраїнський шкільний портал» створюватимуть цифрові підручники

1 Квітня 2011
14112
1 Квітня 2011
11:16

IZDAI і «Всеукраїнський шкільний портал» створюватимуть цифрові підручники

14112
IZDAI і «Всеукраїнський шкільний портал» створюватимуть цифрові підручники

Компанії «Медіа СТ» (проект IZDAI) і EF-Ukraine («Всеукраїнський шкільний портал») підписали меморандум про співпрацю у сфері цифрового видавництва навчального контенту. Про це повідомляє прес-служба «Медіа СТ».

 

У першому кварталі 2010 року «Медіа СТ» і Всеукраїнський шкільний портал провели серію тестів з підготовки і створення інтерактивних мультимедійних підручників для українських середніх шкіл на базі технологічної платформи IZDAI24.

 

«Система працює просто: макет підручника у форматі pdf файлу, який зазвичай відсилається до типографії для виробництва справжнього паперового підручника, завантажується на сервер IZDAI24, а через 10-30 хвилин, в залежності від обсягу файлу і складності контенту, сервер віддає готову діджитал-версію підручника у форматі Flash», - говорить директор програми EF-Ukraine Сергій Глазєв.

 

Олександр Пестунов, керівник проекту IZDAI24, зазначає, що сьогодні на ринку представлено багато приладів для читання електронних книг, у тому числі DRM (digital rights management), однак основна їхня проблема це відсутність можливості підключення до інтернету та монохромність: «Сучасні планшетники усувають всі ці проблеми, і поки єдиний обмежувальний фактор для масового використання - це ціна таких приладів і можливість постійного підключення до безпровідного інтернету. Зважаючи на динаміку розвитку ринку зв\'язку і мобільних приладів для читання, проблема ціни буде нівельована в найближчі 1-2 роки, і можна говорити про те, що студенти зможуть замінити більшу частину паперових підручників на електронні».

 

Обидві компанії заявили про наявність домовленості з виробниками рідерів чи планшетів про випуск приладів ціною до 100 доларів і готовність до співпраці у цьому напрямі з усіма організаціями, готовими зробити українській школі адекватні цінові пропозиції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду