Головний приз фестивалю Docudays UA-2011 здобув голландський «Гравець»

30 Березня 2011
10182
30 Березня 2011
21:29

Головний приз фестивалю Docudays UA-2011 здобув голландський «Гравець»

10182
Головний приз фестивалю Docudays UA-2011 здобув голландський «Гравець»

8-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA назвав імена переможців. Головний приз фестивалю і перемогу у творчому конкурсі здобула картина «Гравець» (Нідерланди) режисера Джона Аппеля. Мотивація - «За віднайдення золотої середини у розкритті темної сторони людської природи».

 

Журі творчого конкурсу також відзначило дипломами роботи «У випадку розгерметизації» (Бельгія, режисер  Сара Мун Хау) та «Кримінальні хроніки» (Нідерланди, режисер Вальтер Стокман).

 

У правозахисному конкурсі головний приз присуджено картині «Правосуддя для Сєргєя» (Нідерланди, режисери Ганс Германс, Мартін Маат). Відзнаки отримали «Вам не подобається правда - 4 дні в Гуантанамо» (Канада, режисери Люк Коте, Патриціо Енрикес) та «Рожеве сарі» (Велика Британія, Індія, режисер Кім Лонжинотто).

 

Вибір студентського журі - «Рожеве сарі» (головний приз) та «Жінки без паузи» (Франція, режисер Паула Паласіос) та «Смак булочки з корицею» (Україна, режисер Микита Сітдіков). До речі, остання картина - єдина, яку Україна представила на конкурс.

 

Приз глядацьких симпатій здобув «Банзай, Шанхай!» (Литва, режисер Юрате Самуліоніте).

 

Минулого року організатори фестивалю заснували ще одну особливу премію на знак пам\'яті про свого друга, продюсера фестивалю Андрія Матросова, який загинув у автокатастрофі. Цього року премію його імені отримав фільм «Олімпієць» (Латвія, режисер Вієстурс Кайріш).  

 

Спілка кінематографістів України вручила свій приз та диплом фільму «Поза зоною досяжності» (Польща, Режисер Якуб Стожек).

 

Агентство ООН у справах біженців відзначило картину «Прибульці» (Франція, режисери Клодін Борьє, Патрік Шеньяр).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10182
Теги:
Читайте також
05.04.2011 14:09
Марина Баранівська
26 488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду