Власники «Дождя» змусили редакторів зняти з ефіру вірші про Медвєдєва і Путіна

30 Березня 2011
18273
30 Березня 2011
13:18

Власники «Дождя» змусили редакторів зняти з ефіру вірші про Медвєдєва і Путіна

18273
Власники «Дождя» змусили редакторів зняти з ефіру вірші про Медвєдєва і Путіна

Російський телеканал «Дождь» зняв з ефіру вірш Дмітрія Бикова з проекту «Людина і громадянин» про стосунки в тандемі президента Дмітрія Медвєдєва і прем'єр-міністра Владіміра Путіна, у тому числі про їхню полеміку по Лівії. Причина  - сюжет може  «образити не політика, а людину», пояснила це рішення гендиректор «Дождя» Наталя Сіндєєва у своїй сторінці на Facebook. Про це повідомляє Gazeta.ru.

 

«Незважаючи на те, що вірш написаний, як завжди, дуже талановито, на наш погляд, у ньому є фрази, які здатні образити не політика, а людину. А нам цього дуже не хочеться. І це постійна позиція нашого телеканалу. Ми пам'ятаємо про свою обіцянку бути відкритими і чесними», - пише Сіндєєва.

 

У вірші «Тандем в Росії більше, ніж тандем» Биков згадує недавню полеміку між Медвєдєвим и Путіним, які розійшлися в оцінках західної операції проти режиму Муамара Каддафі в Лівії:

 

«Потом с усмешкою рисковой
Сказал я, пальцем погрозя,
Что, мол, на Ливию Крестовый
Поход устраивать нельзя.
И услыхал от друга строго,
Мол, мы пойдем другой дорогой!
»

 

Звертаючись до президента, Биков, очевидно, від імені Путіна, написав: «Запомни, Дима, ты из младших, Зачем тебе со мною ссора? Иль ты наслушался ИНСОРа и ряд других?», які, вірогідно, на думку керівництва телеканалу «Дождь», можуть образити «не політика, а людину».

 

Нагадаємо, минулого тижня Путін назвав операцію в Лівії хрестовим походом, а через декілька годин Медвєдєв заявив, що такі висловлювання неприпустимі.

 

Проект «Поет і громадянин» виходить на телеканалі «Дождь» і в журналі «Коммерсантъ-Власть», вірші на нагальні теми в стилі російських поетів пише Дмітрій Биков, а читає їх актор Міхаіл Єфремов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18273
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду