У конкурсі «Вікенду з Arte» переміг фільм Сергія Степанського

14 Березня 2011
20154
14 Березня 2011
12:14

У конкурсі «Вікенду з Arte» переміг фільм Сергія Степанського

20154
У конкурсі «Вікенду з Arte» переміг фільм Сергія Степанського

Перший національний підвів підсумки конкурсу короткометражних фільмів у рамках «Вікенду з Arte», ініційованого каналом, повідомляє прес-служба.

 

Перше місце посів фільм «Ерік» Сергія Степанського. За сюжетом стрічки, молодий хлопець Ерік Ваків випробовує на собі, що означає бути учасником телешоу «Танцюють всі!». «Це фільм про людину, яка вміє боротися, боротися із собою й обставинами. Про людину, яка підіймається на один раз більше, ніж падає. Про те, що щастя - це не телевізійна картинка, а люди поряд з тобою», - коментує режисер.

 

Крім режисера Степанського, відзнаку отримала і продюсер фільму Юлія Філоненко. Нагородження відбулося 12 березня в прес-центрі Першого національного у присутності віце-президента Arte Готтфріда Лангенштайна, президента Arte France і екс-президента Arte Жерома Клемана та заступника генерального директора НТКУ Валіда Арфуша. Згідно у змовами конкурсу, переможці побувають у головному офісі каналу (у Франції або Німеччині), аби «побачити світ Аrte на власні очі».

 

Нагадаємо, конкурс для режисерів тривав з 1 по 28 лютого. Протягом 10 хвилин митці мали розкрити теми «Проблема екології та захисту навколишнього середовища», «Молодь у Європі» та «Проблема расової нетерпимості». Фільми могли бути зняті за допомогою будь-яких технічних засобів і способів.

 

З 11 по 13 березня у Києві пройшов кінофестиваль «Вікенд з Arte»: стрічки європейських режисерів репрезентував столичний кінотеатр «Київ» та Перший національний. Акція присвячена телеканалу Arte, створеному 1992 року спільними зусиллями французів та німців у прагненні надати співпраці між двома країнами нового культурного виміру. Канал орієнтований на європейську та міжнародну спільноту канал веде мовлення одночасно французькою та німецькою мовами. Фінансується спільно обома країнами: на 95% з державного бюджету та на 5% за рахунок спонсорських внесків. Основу контенту становлять мистецтво та культурне розмаїття.

 

Починаючи з 2003 року Arte співпрацює з Першим національним телеканалом. В рамках цієї взаємодії НТКУ щорічно одержує близько 50 годин документальних фільмів виробництва Arte France для показу українською мовою. Політика співпраці Arte France передбачає залучення до співпраці суспільних телеканалів Південно-Східної та Східної Європи, країн Кавказу та Курдистану.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду