Наталія Лигачова стала лауреатом премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи»

1 Березня 2011
22905
1 Березня 2011
14:29

Наталія Лигачова стала лауреатом премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи»

22905
Наталія Лигачова стала лауреатом премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи»

Шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова стала лауреатом премії імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи», яка вручається журналістам і мас-медіа Росії, Білорусі, України, Азербайджану і Вірменії. Про це повідомляє норвезький фонд «Свобода слова», який є одним зі співорганізаторів премії.

 

Цього року організатори премії вирішили вручити шість призів: два для мас-медіа та чотири для журналістів. Окрім Наталії Лигачової, премії отримають журналісти Наталія Іванишина з газети «Усть-илимская правда» (Усть-Ілимськ, Іркутська область), Марина Коктиш з газети «Народная воля» (Мінськ, Білорусь) і Замін Хаджи з Баку (Азербайджан), а також тижневик «Черновик» з Махачкали (Республіка Дагестан) і новинний інтернет-портал A1+ з Єревана (Вірменія).

 

Лауреатів визначало міжнародне журі у складі Фалька Бомсдорфа (Falk Bomsdorf, Берлін), Джо Грьобеля (Jo Groebel, Берлін), Ґро Хольм (Gro Holm, Осло), Штефані Шіффер (Stefanie Schiffer, Берлін), Тео Зоммера (Theo Sommer, Гамбург), Міхаеля Туманна (Michael Thumann, Стамбул), Райнарда Везера (Reinhard Veser, Франкфурт-на-Майні) та Вібеке Сперлінг (Vibeke Sperling, Копенгаген).

 

Нагороди будуть вручені 15 червня 2011 року на церемонії нагородження в Осло (Норвегія).

 

Премія імені Герда Буцеріуса «Вільна преса Східної Європи» вручається щорічно, починаючи з 2000 року, журналістам та засобам масової інформації за їхню якість, професіоналізм і громадянську мужність. Премія спрямована на заохочення тих журналістів, які, незважаючи на офіційні тиск і економічні труднощі, кидають виклик цензурі у всіх її проявах, у тому числі й самоцензурі. З 2004 року премію вручає німецький фонд «Час» імені Ебелін і Герда Буцеріуса (Zeit-Stiftung Ebelin und Gerd Bucerius) у співпраці з норвезьким фондом «Свобода слова» (Institusjonen Fritt Ord).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22905
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
4776 дн. тому
Гонгадзе УБИВАЛИ ПОД ПЛЁНКИ. Кирпу, Кравченка, Кушнарёва УБИВАЛИ ПО АЛФАВИТУ. Плёнки 13-летнего украинского патриота : ) files.mail.ru/SAHFDI
Алегарф
4776 дн. тому
Юля Золотые Руки http://s41.radikal.ru/i091/1006/06/aadfe1cb111e.jpg
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду