Черкаський телеканал «Антена-плюс» заявляє про тиск з боку «Волі» і представника Нацради

25 Лютого 2011
19872
25 Лютого 2011
18:06

Черкаський телеканал «Антена-плюс» заявляє про тиск з боку «Волі» і представника Нацради

19872
Черкаський телеканал «Антена-плюс» заявляє про тиск з боку «Волі» і представника Нацради

Компанія «Воля», представлена в Черкасах ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» розриває договір із черкаським кабельним телеканалом «Антена-плюс», що призведе до припинення трансляції програм ТРК «Антена-плюс» у кабельних мережах Черкас уже з 1 березня. Про це йдеться в заяві медіагрупи «Антена», оприлюдненій на її сайті.

 

Як зазначають в «Антені», 18 лютого вони отримали відповідний лист про припинення договору між ТОВ «Телерадіокомпанія "Антена-Плюс"» і ЗАТ «Комерційна компанія TGS», правонаступником якого є ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи».

 

Окрім цього, як ідеться в заяві «Антени», того ж дня до них завітав представник Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Черкаській області Олексій Чернишов та вручив лист, у якому, посилаючись на статті закону, просить надати йому копії відповідних угод між ТРК «Антена-Плюс» та суб'єктами господарювання, тижневу ефірну сітку мовлення та плей-листи. «Не треба бути експертом, щоб довідатися, що з понеділка розпочата позачергова перевірка та моніторинг ефіру "Антени-Плюс" з боку перевіряючих та контролюючих органів», - ідеться в заяві «Антени».

 

В «Антені» пов'язали лист «Волі» та візит представника Нацради з реакцією черкаської влади на критику з боку «Антени». Як писала ТК, Олексія Чернишова призначили представником Нацради за протекцією голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба.

 

Тим часом у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення ТК спростували інформацію про проведення позапланової перевірки: «Позапланова перевірка ТРК "Антена-плюс" зараз не проводиться і навіть не готується найближчим часом».

 

Як згодом уточнив ТК керівник ТРК «Антена-плюс» Володимир Мамалига, ідеться про моніторинг ефіру компанії з боку представника Нацради, за результатами якого може бути ініційована перевірка.

 

У компанії «Воля», куди ТК звернулася по коментар, пояснили, що йдеться про розірвання старої безстрокової угоди з ТРК «Антена-плюс» і підписання нової. «Понад рік тому ТРК "Антена-плюс" було запропоновано укласти стандартний операторський договір, абсолютно аналогічний тим, які ми укладаємо з іншими каналами. Відповіді на пропозицію ми не отримали. Переговорів і зустрічей протягом усього 2010 року також не було. Оскільки безстрокові угоди без чітко прописаних обов'язків сторін є для нас неприпустимими, з боку ТОВ "Черкаські телекомунікаційні системи" був направлений офіційний лист на розірвання старого безстрокового договору. До кінця цього тижня керівництво направить операторський договір керівництву каналу для повторного розгляду, узгодження і підписання», - сказали ТК у піар-службі «Волі» і підкреслили, що хочуть працювати з усіма на рівних умовах.

 

Володимир Мамалига підтвердив, що 25 лютого ТРК «Антена-плюс» отримала проект нового договору. За його словами, раніше між компаніями діяла безстрокова безкомерційна угода, нині пропонується комерційна. Поки що телекомпанія проект нового договору не розглядала.

 

Пан Мамалига також повідомив, що ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» - єдиний кабельний провайдер у Черкасах, і «Антена-плюс» як кабельний канал може поширюватися тільки в його мережі. Також телеканал веде мовлення в інтернеті.

 

Володимир Мамалига, який є депутатом Черкаської міськради, звернувся до прокурора міста Черкаси з депутатським запитом, в якому просить прокуратуру дати правову оцінку ситуації. Також «Антена» звернулася з відкритим листом до президента Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19872
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро
4801 дн. тому
Гарний телеканал. Я коли жив в Черкасах завжди його дивився. Справжній вільний громадський телеканал. Зараз живу в іншому місті та дивлюся Антену в інтернеті. Журналісти Антени завжди критично ставляться до влади. Чи то памаранчева, чи то біло-блакитна. Тому і вигрібають по повній. Два роки тому їх намагалися підірвати, зараз просто наїхали по "беспределу"(((( Ось Вона демократія, про яку так гарно базікав вчора Янукович!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду