Google, Yahoo!, Facebook, Youtube відмовилися від реклами цигарок

23 Лютого 2011
13062
23 Лютого 2011
14:20

Google, Yahoo!, Facebook, Youtube відмовилися від реклами цигарок

13062
Google, Yahoo!, Facebook, Youtube відмовилися від реклами цигарок

Лідери інтернету, такі як міжнародні пошукові системи Google, Yahoo!, Bing, соціальні мережі Facebook, «ВКонтакте», відеохостинг Youtube та eBay Inc (американська компанія, власник інтернет-аукціону), відмовилися від реклами тютюнових виробів на своїх сайтах. Про це повідомляє Smi.liga.net із посиланням на прес-службу Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну».

 

За інформацією прес-служби, Facebook дотримується політики нерозповсюдження паління через інтернет. «Оголошення не повинні містити, сприяти просуванню, розповсюджувати, посилатися на рекламу тютюнових виробів», - зазначено на сайті соціальної мережі.

 

Youtube забороняє рекламувати в себе тютюн і тютюнові вироби, включаючи цигарки, сигари, трубки і папір для цигарок. «Ми підтримуємо високі стандарти реклами, яку беремо на свій сайт, їх викладено в спеціальних інструкціях і правилах», - йдеться на сайті компанії.

 

Google AdWords забороняє рекламу тютюнових виробів, включаючи цигарки, сигари, трубки, електронні цигарки. Але дозволено рекламувати тютюнові аксесуари, такі як запальнички, попільнички, портсигари, а також різноманітну продукцію для допомоги в припиненні паління. Такої ж політики відносно заборони реклами тютюнової продукції дотримується і Yahoo!.

 

Нещодавно творець найбільшої в СНД соціальної мережі в інтернеті «ВКонтакте» Павло Дуров повідомив, що з 31 березня 2011 року проект відмовиться від розміщення реклами алкогольної й тютюнової продукції. «З точки зору біохімії, алкоголь і нікотин - такі ж наркотики, як кокаїн і маріхуана. Мене не приваблюють рекламні бюджети наркоторговців, які руйнують розум і підривають здоров'я росіян. Незабаром у "ВКонтакте" зникне реклама тютюну й алкоголю», - написав коментар Павло Дуров на своїй сторінці «ВКонтакте».

 

Нагадаємо, в Україні законопроект №5164 щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюну було ухвалено в першому читанні 30 листопада 2010 року, за нього проголосували 303 народні депутати. 15 березня 2006 року Україна ратифікувала Рамкову конвенцію Всесвітньої організації з охорони здоров'я із боротьби проти тютюну, що набула чинності 4 вересня 2006 року. Конвенцією передбачено, що Україна повинна протягом п'яти років, тобто не пізніше 4 вересня 2011 року, ввести повну заборону на всі форми реклами, стимулювання продажу та спонсорства тютюнових виробів.

 

Нещодавно відбулося громадське обговорення цього законопроекту, організоване ТК, на якому народні депутати зазначили, що проект про повну заборону реклами тютюну має якнайшвидше стати законом.

 

За даними дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) MPOWER 17 європейських країн уже заборонили рекламу тютюну в інтернеті - Вірменія, Австрія, Хорватія, Кіпр, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Латвія, Португалія, Румунія, Словенія, Іспанія, Македонія, Туреччина.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду