Представник «Репортерів без кордонів»: Стабільність, яку проголошує Янукович, задовольняє європейські інституції

23 Лютого 2011
11819
23 Лютого 2011
08:48

Представник «Репортерів без кордонів»: Стабільність, яку проголошує Янукович, задовольняє європейські інституції

11819
Представник «Репортерів без кордонів»: Стабільність, яку проголошує Янукович, задовольняє європейські інституції

Резолюція Європарламенту щодо України від 25 листопада 2010 року, в якій констатується погіршення ситуація зі свободою слова, не призвела до конкретних результатів. Так вважає представник міжнародної організації «Репортери без кордонів» в Україні Оксана Романюк. Заявила вона про це в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

 

«Ситуація продовжує погіршуватися. У нас все менше і менше плюралізму. Ми можемо його побачити, напевне, лише в інтернеті і на невеличкій кількості телеканалів. Від Європи хочеться побачити не тільки констатацію факту, а щось більш конкретне. Щось, що могло б побудити нашу владу вжити конкретних дій, аби уникнути звуження тем у ЗМІ», - сказала вона.

 

«Стабільність, яку проголошує Янукович, виступаючи за кордоном, задовольняє європейські інституції. Їм дуже добре, що у нас є стабільність - хай погана, але стабільність. Ми повинні якось донести до них, що це не стабільність, що ситуація дійсно погіршується», - додала представник «Репортерів без кордонів».

 

Пані Романюк наголосила, що для того, «аби не допустити нашого перетворення на ще один Китай або другу Білорусь», від європейського співтовариства хотілося б побачити якісь конкретні кроки. «Якщо ми говоримо про забезпечення медіа-плюралізму, я би хотіла почути від європейських інституцій не які-небудь абстрактні фрази про імідж. Я би хотіла почути по пунктах, що є певні критерії плюралізму. Україна не відповідає таким і таким пунктам... Щоб включили оцей пункт про медіа-плюралізм до певної двосторонньої угоди, важливої для України, і не підписували цю угоду, поки Україна не виконає цього завдання. Тоді можна було б сподіватися на якийсь прогрес», - зауважила журналіст.

 

Нагадаємо, як повідомляла «Детектор медіа», Європарламент 25 листопада ухвалив резолюцію, закликавши Україну ухвалити закон про доступ до інформації. Він висловив занепокоєння останнім перебігом подій в Україні, який, на думку депутатів, може привести до підриву свободи ЗМІ і плюралізму. У документі міститься заклик до української влади: вжити всіх необхідних заходів для захисту цих основних аспектів демократичного суспільства, утримуватися від прямого чи непрямого контролю за змістом повідомлень національних ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11819
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду