Національний конкурс шкільних газет стає міжнародним

22 Лютого 2011
12762
22 Лютого 2011
11:48

Національний конкурс шкільних газет стає міжнародним

12762
Національний конкурс шкільних газет стає міжнародним

XIV Національний конкурс шкільних газет буде міжнародним. Про це організатори та партнери конкурсу заявили на прес-конференції в Національній спілці журналістів України 21 лютого.

 

«Ми маємо надію, що він стане в подальшому міжнародним, що це будуть не лише країни колишнього СРСР, а й країни Європейського Союзу, з представництвами якого ми працюємо вже багато років. Тому я хотів би всіх привітати з оголошенням XIV Національного конкурсу шкільних газет», - сказав Гліб Головченко, президент Національного конкурсу шкільних газет, секретар Національної спілки журналістів України.

 

В цілому організатори очікують цього року близько 3000 газет, теле-, фото- та радіорепортажів юнкорів шкіл, гімназій, ліцеїв та професійно-технічних навчальних закладів з усіх областей України, а також країн ближнього зарубіжжя.

 

Підбиття підсумків та нагородження переможців ХІV Національного конкурсу шкільних газет відбудеться 20 травня в Миколаєві.

 

Щороку до Національного конкурсу шкільних газет долучаються нові учасники. Якщо в перший рік існування конкурсу газет-учасників було лише 50, то у 2010 році на адресу конкурсу надійшло близько 2500 конкурсних заявок з усіх регіонів України.

 

«Ті юнкори, хто прийде в подальшому в журналістику, робитимуть все зі знанням справи. Це прекрасна підготовка людей для нашої професії», - відзначив Ігор Лубченко, голова Національної спілки журналістів України.

 

Підтримку конкурсу здійснює Національна академія педагогічних наук України та особисто її президент Василь Кремень: «Я згоден з тим, що далеко не всі учасники цього конкурсу стануть журналістами. Але кожен із тих, хто бере участь у творчості, у створенні шкільних газет, він безумовно розвиває свої творчі здібності, свої задатки», - сказав він.

 

Самі ж учасники конкурсу схвально оцінюють масштаби проведення Національного конкурс шкільних газет попередніх років. «Цей конкурс висвітлив не лише діяльність сфери ЗМІ, а й показав, яке гарне місто Миколаїв, як там піклуються про шкільну освіту. Після конкурсу до нас в нашому виші стали серйозніше ставитись, з\'явилася більша підтримка, й очі у студентів загорілися», - сказала Наталя Хоцановська, редактор газети Pro bono Київського професійно-педагогічного коледжу ім. А. Макаренка, що стала переможцем XIII Національного конкурсу шкільних газет в номінації «Краща газета професійно-технічного навчального закладу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12762
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду