«Золотого ведмедя» на «Берлінале-2011» отримала кінострічка іранського режисера

20 Лютого 2011
13918
20 Лютого 2011
13:07

«Золотого ведмедя» на «Берлінале-2011» отримала кінострічка іранського режисера

13918
«Золотого ведмедя» на «Берлінале-2011» отримала кінострічка іранського режисера

Головний приз 61-го Міжнародного кінофестивалю «Берлінале» - «Золотого ведмедя» отримала кінострічка іранського режисера Асхара Фараді «Надер та Сімін, розлучення» (Nader And Simin, A Separation), також фільм удостоївся двох «Срібних ведмедів» у категоріях «Найкраща акторка» та «Найкращий актор». Про це стало відомо 19 лютого на церемонії вручення призів «Берлінале», яка проходила у приміщенні «Берлінале-палас» у центрі німецької столиці, пише «Укрінформ».

 

«Срібного ведмедя» за найкращу режисуру отримав німець Ульріх Келер за фільм «Спляча хвороба» (Sleeping Sickness). За найкращий сценарій нагорода дісталася стрічці «Вибачення кров'ю» (The Forgiveness Of Blood) американця Джошуа Мерстона. Гран-прі журі отримав фільм «Туринський кінь» (The Turin Horse) угорського режисера Бели Тарра.

 

За найкращу мистецьку роботу «Срібних ведмедів» отримали оператор та продюсер дизайну за фільм «Приз» (The Prize) режисерки Паули Марковіч спільного виробництва Мексики, Франції, Польщі та ФРН. Німецьку картину «Якщо не ми, то хто?» (If not us, who?) режисера Андреса Фаєля було відзначено престижною кінопремією імені Альфреда Бауера (засновник «Берлінале»).

 

«Золотий ведмідь» у категорії «Найкращий короткометражний фільм» дістався роботі корейського режисера Парка Чана-Ука (Park Chan-Wook) «Нічна рибалка» (Night Fishing). «Срібного ведмедя» серед 24 конкурсних короткометражок отримала стрічка корейської режисерки Янг Хо-Йо (Yang Hyo-joo) «Зламані ночі» (Broken Nights).

 

20 лютого, в останній день кінофестивалю, в кінотеатрах Берліна можна побачити фільм-переможець та найкращі стрічки цьогорічного конкурсу. Протягом десяти днів роботи 61-го Берлінського кінофестивалю було продемонстровано близько 385 фільмів із 58 країн.

 

Нагадаємо, за «Золотого» та «Срібних ведмедів» у головному конкурсі «Берлінале» змагалися 16 картин, у тому числі стрічка «У суботу» Олександра Міндадзе спільного виробництва України, Росії та Німеччини.

 

До складу журі фестивалю, яке очолювала італійська акторка Ізабелла Росселіні, входили австралійська продюсерка Джен Чепмен, німецька акторка Ніна Хосс, індійський актор Амір Кан, канадський режисер Гай Меддін, художник по костюмах Сенді Пауел (Великобританія).

 

На червоному килимі «Берлінале» цього року вітали таких зірок світового кіно, як Ральф Файнс, Джерард Батлер, Ванеса Редгрейв, Ліам Нісон, Кевін Спейсі, Джеремі Айронс, Колін Ферт, Хелен Бонем-Картер та інші. Співачка Мадонна на Європейському кіноринку в Берліні представила свій новий фільм W.E.

 

Як писала ТК, українську кінопродукцію на Європейському кіноринку в Берліні представляла Українська кінофундація. На українському стенді, який працював тут з 10 до 20 лютого - впродовж усього «Берлінале», було презентовано «Каталог українського кіно 2010-2011», трейлер першого вітчизняного фільму у форматі 3D - «Кохаю і крапка», а також дві повнометражні українські стрічки та шість короткометражок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду